Luontoretkikalenterin kansi.

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontoon alkavat kesäkuussa – ilmoittautuminen vaaditaan

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu 25–50 henkilöön. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Luontoretkiä järjestävät pääkaupunkiseudun kaupungit ja Suomen luontokeskus Haltia. Kaikki retket on koottu yhteiseen luontoretkikalenteriin, joka on tänä vuonna jaossa vain sähköisesti. Kalenteri ja retkien kuvailut löytyvät järjestäjätahojen internetsivuilta.

Retkiä järjestetään kesäkuusta marraskuulle yhteensä 89. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia retkiä tunnin mittaisista lasten retkistä usean tunnin vaelluksiin eri puolille pääkaupunkiseudun monimuotoista luontoa. Helsingin puistokävelyt alkavat vasta elokuussa.

Miten ilmoittaudun retkelle?

Ilmoittautuminen retkille tapahtuu järjestäjien internetsivuilta löytyvillä sähköisillä lomakkeilla, paitsi Helsingin retkille soittamalla tai sähköpostilla. Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy kunkin retken tiedoista.

Arkipäivinä järjestettäville retkille on ilmoittauduttava viimeistään kaksi päivää ennen retkipäivää ja viikonlopun retkille viimeistään edellisenä torstaina. Näin ehditään toimittaa osallistujalista retken oppaalle.

Luontoretkille ilmoittautuminen

Turvallisuudesta pidetään huolta

Retkille tulijoiden on syytä muistaa 1-2 m turvavälien pitäminen retken aikana. Sen toteutumiseen auttaa osallistujamäärän rajoittaminen. Yhden oppaan kanssa retkelle lähtee enintään 25 retkeläistä. Kahden oppaan retkille voidaan ottaa enemmän ihmisiä. Silloin osallistujat jaetaan kahteen ryhmään.

Omat käsidesit on hyvä olla mukana ainakin linturetkillä ja perheretkillä. Myös oppaalla on käsidesiä mukana. Retkille ei voi osallistua sairaana.

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan pääkaupunkiseudun luonnosta!

Luontoretkikalenteri 2020 (pdf)