Luontoretkikalenterin kansikuva.

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontoon ja Helsingin puistoihin alkavat kesäkuussa – ilmoittautuminen vaaditaan

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Luontoretkiä järjestävät pääkaupunkiseudun kaupungit ja Suomen luontokeskus Haltia. Kaikki retket on koottu yhteiseen luontoretkikalenteriin, joka on jaossa kirjastoissa ja kaupunkien infopisteissä sekä luontokeskus Haltiassa. Kalenteri ja retkien kuvailut löytyvät järjestäjätahojen internetsivuilta.

Retkiä järjestetään kesäkuusta marraskuulle yhteensä 94. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia retkiä tunnin mittaisista lasten retkistä usean tunnin vaelluksiin eri puolille pääkaupunkiseudun monimuotoista luontoa

Miten ilmoittaudun retkelle?

Ilmoittautuminen retkille tapahtuu järjestäjien internetsivuilta löytyvillä sähköisillä lomakkeilla, paitsi Helsingin retkille soittamalla tai sähköpostilla.

Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy kunkin retken tiedoista.

Helsingissä ja Kauniaisissa arkipäivinä järjestettäville retkille on ilmoittauduttava viimeistään kaksi päivää ennen retkipäivää ja viikonlopun retkille viimeistään edellisenä torstaina. Näin ehditään toimittaa osallistujalista retken oppaalle.

Vantaalla retkille voi ilmoittautua retkeä edeltävän päivän iltaan saakka.

Espoon retkille voi ilmoittautua siihen asti, että maksimiosallistujamäärä täyttyy.

Luontoretkille ilmoittautuminen

Turvallisuudesta pidetään huolta

Retkille tulijoiden on syytä muistaa 1-2 metrin turvavälien pitäminen retken aikana. Sen toteutumiseen auttaa osallistujamäärän rajoittaminen.

Omat käsidesit on hyvä olla mukana ainakin linturetkillä ja perheretkillä. Myös oppaalla on käsidesiä mukana. Retkille ei voi osallistua sairaana.

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan pääkaupunkiseudun luonnosta!

Lisätiedot:

Espoo: Virpi Mäenpää, p. 043 826 9208 
Haltia: Elina Pilke, puh. 040 581 3534
Helsinki: luontoretket Margit Jensen, p. 0400 903 156, puistokävelyt Elina Nummi, p. 050 388 1410
Kauniainen: Anna-Lena Granlund-Blomfelt, p. 050 323 6259
Vantaa: Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938   

Luontoretkikalenteri 2021 (pdf)