Helsingin kaupungin Staran lumiaura työssään. Kuva: Veikko Somerpuro.

Lumiaurat valmiina torstain myräkkään

Stadin auraus- ja hiekoituskalusto on valmiina putsaamaan kadut ja muut kulkuväylät mikäli torstaina 17. tammikuuta pyryttää lunta ennusteen mukaisesti. Talvikunnossapitoa tehdään Helsingissä sekä kaupungin oman liikelaitoksen Staran että yksityisten urakoitsijoiden voimin.

Lumitöissä voi kaikkein kiperimmillä hetkillä, suuren lumimyräkän osuessa pääkaupunkiin, olla liikkeellä koko käytettävissä oleva kalusto –  kuorma-autot, monitoimikoneet, pyöräkuormaajat, kunnossapito- ja ympäristönhoitokoneet sekä traktorit ja tiehöylät. 

– Lumiauraa joutuu erityisesti asuntokaduilla välillä odottamaan, koska lumet aurataan ns. hoitoluokituksen mukaan. Ensin aurataan pääkadut ja joukkoliikenteen käyttämät kadut. Asuntokadut ovat vuorossa vasta niiden jälkeen, kertoo ylläpitoinsinööri Tuomas Lautaniemi kaupunkiympäristön toimialalta.

– Sääennusteiden mukaan Etelä-Suomeen saapuu keskiviikon ja torstain välisen yön aikana runsaita lumisateita. Sateiden oletetaan helpottavan vasta torstaina alkuillasta. Pelastuslaitos kehottaa varaamaan työmatkaan riittävästi aikaa ja malttia, sekä huolehtimaan riittävästä turvavälistä ajoneuvoliikenteessä, sanoo palomestari Sami Lappalainen Helsingin pelastuslaitokselta.

Mihin palautetta?

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin palautejärjestelmään, sieltä palaute ohjataan suoraan alueen vastaavalle työnjohtajalle. www.hel.fi/palaute.

Lisätietoja Helsingin kaupungin talvikunnossapidosta >>

Lisätietoja:
kaupunkiympäristön asiakaspalvelu, puh. 09 310 22111
ylläpitoinsinööri Tarja Myller, puh. 09 310 38538
ylläpitoinsinööri Tuomas Lautaniemi, puh. 09 310 39463


JAA