Louhinta aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoja Caloniuksenkadulla

Kasin katutöiden urakoitsija on aloittanut louhintatyöt Caloniuksenkadulla 25.1. alkavalla viikolla. Louhinta aiheuttaa lyhyitä häiriöitä liikenteeseen, sillä räjäytysten aikana kadulla on lyhyitä, muutaman minuutin mittaisia liikennekatkoja.  Räjäytyksiä tehdään ajoittain ja niiden välissä voi olla päivien taukoja.  

Vaikutukset liikenteeseen 

Kaikki liikenne Caloniuksenkadulla pysäytetään räjäytyksen ajaksi, myös jalankulku. 

Räjäytykset pyritään ajoittamaan raitiovaunun aikatauluun, mutta tarvittaessa myös raitiovaunut pysäytetään pariksi minuutiksi. 

Pysäytys on kerrallaan lyhyt, tyypillisesti muutaman minuutin. Ennen räjäytystä varmistajat pysäyttävät liikenteen, estävät kulkemisen ja varmistavat ettei alueella ole ihmisiä. Varoitusmerkkiääniä soitetaan noin 20-30 sekuntia ennen räjäytystä sekä noin viisi sekuntia sen jälkeen. Lyhimmillään koko pysäytys on ohi noin kahdessa minuutissa. 

Räjäytystöitä ajoittain alkukesään  

Louhintaan liittyviä porauksia ja räjäytyksiä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7-22 välisenä aikana, ja tarvittaessa myös viikonloppuisin. Räjäytyksiä ei tehdä yöaikaan. Caloniuksenkadulla louhintatöitä tehdään ajoittain alkukesään asti. 25.1. alkavalla viikolla viimeiset räjäytykset on tehty 27.1.  

Jokainen räjäytys valmistellaan huolella. Yhden päivän aikana voidaan tehdä useampia räjäytyksiä, joiden lukumäärä vaihtelee muutamasta enimmillään noin 10 räjäytykseen asti. 

Louhinnan avulla uusille vesihuoltoputkille tehdään tilaa kallioon.  

Kasin katutyöt on Caloniuksenkadulla, Runerberginkadulla ja Helsinginkadulla sekä niiden sivukaduilla käynnissä oleva katuremontti, joka kestää noin kaksi vuotta.

Lisätietoja louhinnasta ja sen vaikutuksista voit lukea hankkeen verkkosivuilta