Liikenne kiertoreiteille Telakkakadun työmaalla 1.7. alkaen

Telakkakadun ja Hietalahdenrannan liikennejärjestelyt 1.7.2019 alkaen

Avaa karttakuva tästä isompana.

Telakkakadun peruskorjaus etenee ja työmaa-alue laajenee Tehtaankadun ja Merimiehenkadun väliselle osuudelle. Uudet järjestelyt ja kiertoreitit tulevat voimaan 1.7.2019 alkaen. 

Telakkakadun liikenne Tehtaankadun ja Merimiehenkadun välisellä osuudella siirtyy kiertoreiteille. Ajoneuvojen kiertoreitti kulkee Perämiehenkadun ja Merimiehenkadun kautta. 

Jalankulkijoiden on myös käytettävä muita reittejä, sillä myös jalkakäytävä joudutaan ottamaan työmaa-alueeksi. Jalkakäytävä joudutaan avaamaan kaukojäähdytysputkiin liittyvien töiden takia. Kulku jätetään ainoastaan auki Telakkakatu 5:ssä sijaitsevalle ravintolalle, jonne kulku järjestetään Pursimiehenkadun puolelta. 

Muutokset liikennejärjestelyihin tehdään sunnuntain 30.6. ja maanantain 1.7.2019 välisenä yönä. Uudet liikennejärjestelyt ovat siis käytössä 1.7.2019 klo 06.00. alkaen

Nämä poikkeusjärjestelyt ovat voimassa alustavan aikataulun mukaan 4 kuukautta eli lokakuun loppuun.  

Vaikutukset julkiseen liikenteen

Raitiovaunulinja 1 päätepysäkki siirtyy Eirasta Kolmikulmaan. Lisätietoja HSL:n uutisessa linjan 1 reitistä.

Bussilinjat 14, 17 ja 18N ovat poikkeusreiteillä. Lisätietoja HSL:n uutisessa bussilinjoista. 

Telakkakadun urakassa katuja saneerataan ja pyöräyhteyksiä parannetaan 

Telakkarannan alue muuttuu satama-alueesta uudeksi asumisen ja työpaikkojen alueeksi. Samalla Telakkarannan katuja korjataan, katujen alaista kunnallistekniikkaa uusitaan ja pyöräily-yhteyksiä parannetaan. Raitiotietä jatketaan Bulevardilta Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta Hernesaarenrantaan.

Mittava urakka-alue kattaa Hietalahdenrannan välillä Bulevardi – Punavuorenkatu, Telakkakadun ja Eiranrannan välillä Telakkakatu−Hylkeenpyytäjänkatu.

JAA