Kuvassa puistosuunnitelma.

Leikkipuisto Laurinniityn ulkoleikkialueiden kunnostus alkoi

Helsingin kaupunki peruskorjaa Lassilassa leikkipuisto Laurinniityn (Laurinniityntie 14 P) leikki- ja viheralueet. Leikkipuiston ja kerhojen toiminta jatkuu normaalisti, koska rakennus ja osa leikkipuistosta pysyvät käytössä koko kunnostuksen ajan. Leikkipihasta aidataan osia vaiheittain työmaan käyttöön.

Työt ovat alkamassa pelikentän ympäristössä. Korjauksen arvioidaan valmistuva kesän 2020 alussa.

Ojan lähellä kulkeva (kuvassa puiston vasemmalla  laidalla) puistokäytävä suljetaan koko remontin ajaksi. Sen sijaan leikkipuiston itäistä rajaa seuraava puistokäytävä (kuvassa oikealla) säilyy käytössä koko ajan.

Laurinniityn leikkipuisto uudistuu vehreäksi leikin keitaaksi

Pääosa puiston leikkivälineistä uusitaan ja niitä yhdistää keskiaikaan liittyvä teema. Leikkipuiston huonokuntoinen kahluuallas poistetaan ja sen paikalle tehdään pienten lasten leikkialue.

Isojen lasten leikkeihin tulee mm. tasapainovälineistä koostuva leikkialue ja leikkilinna. Päiväkodin käyttöön rakennetaan leikkialue pallokentän lähelle.

Turvallisuutta lisätään muun muassa aitaamalla pienten lasten leikkialue  ja sijoittamalla puiston itä- ja länsireunalla oleville raiteille pollarit läpiajoa vähentämään.  Myös valaistusta lisätään.

Leikkipuiston istutukset säilytetään vehreinä ja runsaina. Ränsistyneitä pensasistutuksia sekä puita poistetaan ja uusitaan jonkin verran.