Lapinlahden sairaalarakennusten vuokrasta sopimus – nykyinen toiminta jatkuu

Lapinlahden sairaalan nykyisten päävuokralaisten Lapinlahden Lähteen ja Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamon toiminta Lapinlahdessa jatkuu toistaiseksi. Helsingin kaupunki ja Lapinlahden päävuokralaiset ovat päässeet 8.3.2019 sopimukseen vuokrauksen jatkamisesta, kunnes ideakilpailun voittaja ottaa kiinteistön haltuunsa.

— Olemme Helsingin kaupungilla erittäin iloisia, että neuvottelut päättyivät sopuun. Toivomme, että monipuolinen toiminta jatkuu Lapinlahdessa vilkkaana myös tämän välivaiheen ajan, kun ideakilpailu on käynnissä ja sairaalarakennusten lopullisesta käytöstä haetaan ratkaisua, toteaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Lapinlahden Lähde Oy:n toimitusjohtaja Tuula Sundman kommentoi vuokraneuvotteluja: —Epävarmuus vuokrasuhteen jatkumisesta on ollut Lapinlahden toiminnalle kuluttavaa. Olemme nyt helpottuneita, että vuokrasopimus saatiin tehtyä ja toimintamme jatkuu.

Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamon hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto kommentoi: ­­­­­ —Toivottavasti nyt saatu vuokrankorotus ei ole kohtuuton edes kaikkein pienituloisimmille vuokralaisille, ja että yhteisö säilyy.

Kaupunki on vuokrannut Lapinlahden sairaalaa vuodesta 2015 lähtien väliaikaisesti Osuuskunta Lapinlahden Tilajakamolle ja Suomen Mielenterveysseuralle, joka on Lapinlahden Lähteen taustaorganisaatio.

Helsingin kaupunki hakee parhaillaan rakennuksille mahdollista uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla, johon voi osallistua sekä myyntiin että vuokraukseen perustuvilla ehdotuksilla.

Ideakilpailun ensimmäinen vaihe päättyy toukokuussa 2019, ja jatkoon valitaan tällöin kolme ehdotusta. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta alkuvuonna 2020. Tämän jälkeen voittajaehdotuksen pohjalta alueella tehdään mahdollisesti tarvittava asemakaavan muutos. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt voivat alkaa arviolta vuonna 2021.


JAA