Lapinlahden sairaala-alueen rakennusten ideakilpailu alkoi

Lapinlahden sairaalan rakennuksille haetaan mahdollista uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla, joka alkoi neljäs päivä tammikuuta. Kilpailu on kaksivaiheinen ja nyt alkanut ensimmäinen vaihe päättyy toukokuun lopussa. Myynnin lisäksi kilpailuun otetaan mukaan myös vuokraukseen perustuvat ehdotukset.

Vuonna 1841 valmistunut Lapinlahden sairaala on Suomen vanhin mielisairaala. Sekä C. L. Engelin suunnittelema päärakennus että ympäröivä puisto ovat suojeltuja. Puisto jää kaupungin omistukseen ja se säilytetään kaikille avoimena alueena.

Kilpailun toinen vaihe käynnistyy elokuussa 2019. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta alkuvuonna 2020. Tämän jälkeen alkaa mahdollisesti tarvittava asemakaavan muutos voittajaehdotuksen pohjalta. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt käynnistyisivät arviolta vuonna 2021.

Kaupunki on vuokrannut Lapinlahden sairaalan vuonna 2015 väliaikaisesti Osuuskunta Lapinlahden tilajakamolle ja Suomen Mielenterveysseuralle, joka on Lapinlahteen Lähteen taustaorganisaatio.  Kaupunki on käynyt neuvotteluja väliaikaisen sopimuksen vuokrasta nykyisten vuokralaisten kanssa viime syksystä, ja neuvottelut jatkuvat.

Tarkemmat tiedot kilpailuun osallistumisesta löytyvät julkisten hankintojen Hilma-järjestelmän ilmoituksesta

Tietoa Lapinlahden sairaalarakennuksista ja kilpailusta kaupungin verkkosivuilla