Kuva pysäköinninvalvonnan kamera-autosta.

Tule kysymään pysäköinninvalvonnalta 22. syyskuuta

Taas saa kysyä pysäköinnintarkastajilta! Tule tapaamaan pysäköinnintarkastajia 22.9. kello 12–18.  Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kansalaistorilla.

Tule ja kysy mieltäsi askarruttaneista pysäköintimerkeistä tai -säännöistä ja näytä taitosi tietovisassa.  Pysäköinnintarkastajille voi lähettää kysymyksiä jo ennen tapahtumaa sähköpostilla osoitteeseen: kymp.kysy.pyvalta@hel.fi.

Pysäköinninvalvonta esittelee kamera-autoaan kello 12 ja 16.

Pysäköinninvalvonta on paljon muutakin kuin partiointia kaduilla

Lain mukaan Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta huolehtii pysäköintiä ja pysäyttämistä sekä joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten noudattamisen valvonnasta sekä pysäköintivirhemaksujen ja muiden seuraamusten määräämisestä. Pysäköinninvalvonnan tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Näkyvin osa pysäköinninvalvontaa on kaduilla partioivat tarkastajat.

Pysäköintipalveluihin kuuluvat lisäksi ajoneuvojen siirrot, autohotelli sekä asukas- ja yrityspysäköinti. Asukas- ja yrityspysäköintitunnukset lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta, joka myös välittää kaupunkilaisten valvontapyynnöt pysäköinnintarkastajille kentälle. Pysäköintipalvelujen yksikössä työskentelevät tarkastajien lisäksi myös oikaisuvaatimusten käsittelijät ja maksutiimi, joka huolehtii virhemaksujen sekä ajoneuvojen siirroista perittävien korvausten perimisestä. Pysäköinninvalvonnan kehittämistiimi kehittää tapoja hyödyntää uutta tekniikkaa tarkastajien työssä.

Uutinen julkaistu 15.9. ja tuoreutettu 21. ja 22.9..