Malminkartanonhuipun kuntoportaat. Kuva: Mikko Malmström

Helsinkiin tulossa yhdeksät uudet kuntoportaat

Kuntoportaita rakennetaan lähivuosina eri puolille Helsinkiä. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Helsingin kuntoporraslinjauksen ja kuntoporrasohjelman 3.9.2019. Linjauksessa määritellään Helsingin kuntoporraspalvelun järjestämisen ja laatutason lähtökohdat. Vuosille 2020–2030 laaditussa ohjelmassa asetetaan suuntaviivat kuntoporrasverkoston kehittämiselle.

”Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi harjoitus- ja liikuntamuoto. Asukaspalautteen perusteella kuntoportaille on suuri kysyntä”, kertoo suunnitteluasiantuntija Mikko Malmström

Tällä hetkellä kuntoportaita on Helsingin alueella kolmessa paikassa: Malminkartanonhuipulla, Paloheinässä ja Herttoniemessä. Paloheinän kuntoportaat ovat hyvässä kunnossa. Malminkartanon ja Herttoniemen kuntoportaille tehdään perusparannus 

Ohjelman mukaan Helsinkiin rakennetaan lähivuosina yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta: Alakivenpuisto, Alppikylänhuippu, Ilomäenpuisto, Lauttasaaren liikuntapuisto, Mäntymäki, Pihlajisto, Suutarila, Talinhuippu sekä Vuosaaressa Vanttikallio tai Vuosaarenhuippu. Vuosaaren osalta sijainnista päätetään, kun portaiden rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Kohteiden tulee olla hyvin saavutettavissa ja ulkoilureitistön läheisyydessä.

Päivitys uutiseen 4.11.2019:

Kuntoportaiden rakentamisen aikataulu tarkentuu, kun kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarviosta. Budjettineuvottelujen tuloksena kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että kuntoporrasohjelman yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta ja kahden kohteen perusparannus tehdään nopeutetussa aikataulussa. Esityksen mukaan kohteiden toteutus käynnistettäisiin jo vuoden 2020 aikana.

Lisätietoja: