Kuva suuresta paviljongista (kuvat Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy)

Kulosaaren tilapäisten päiväkotipaviljonkien rakentaminen alkaa

Kaupunki rakentaa Päiväkoti Kulosaaren ja Daghemmet Domuksen tarpeisiin kaksi tilapäistä paviljonkirakennusta osoitteeseen Werner Wirénin tie 3. Työmaa korttelitalon vieressä pyritään käynnistämään ensi viikon (viikko 25) alussa. 

Kohteen rakennusluvasta ja aloittamisoikeudesta päätettiin tänään

Rakennusluvan mukaan paviljongit voivat olla tontilla 5 vuotta. Ensimmäisen paviljongin valmistumista kiirehditään elokuuksi. Toinen paviljonki on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa.

Rakennusluvasta päätti  kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto 14.6. 2019.

Työmaa käynnistyy ensi viikolla. Ennen kuin päästään rakentamaan, aidataan tontti, valmistellaan tarvittavia huolto- ja saattoliikenteen kulkuväyliä sekä suojataan ja kaadetaan puita. Työmaaliikenne on vilkkainta alkuvaiheessa silloin, kun työmaalla tehdään pohjarakennustöitä. 

Syksyn tilajärjestelyjä ja toimintaa suunnitellaan

Alueen koulut ja päiväkodit päivittävät paraikaa suunnitelmiaan syksyä varten, koska tiloissa on tavanomaista enemmän käyttäjiä. Päiväkodit tiedottavat perheille syksyn järjestelyistä hyvissä ajoin ennen elokuun alkua.

Kaupunki haluaa turvata paviljongeilla kulosaarelaisten lähipalveluita. Daghemmet Domus -päiväkoti saa uudet tilat, koska nykyisten tilojen kunto ei ole hyvä, eikä niihin voi sijoittaa pienimpiä lapsia lainkaan. Brändön koulurakennuksen tilat Ståhlbergintie 2:ssa eivät riitä nykyiselle käyttäjämäärälle ja sieltä siirtyy ryhmiä paviljonkiin. Paviljonkiin saadaan myös 28 paikkaa Päiväkoti Kulosaarelle.


Kuvat: Paviljongit sijoitetaan tontin pohjoislaitaan, jolloin puita voidaan säilyttää mahdollisimman paljon ja syntyy rauhallisempia erillisiä pihoja. Saattoliikenteen ajoneuvot ohjataan Werner Wirénin tielle. Kevyen liikenteen saatto kulkee Presidentinpolun ja Werner Wirénin tien jalkakäytävän kautta, kuvat Arkkitehtitoimisto Rauhalammi Oy.

JAA