Puu kaatunut ulkoilureitille.

Kovia tuulenpuuskia Helsingissä – ilmoita kaatuneista puista

Aila-myrskyn aiheuttamat tuulenpuuskat voivat yltää myrskylukemiin tänään 17.9. Helsingissä. Puuskat voivat kaataa puita ja pudottaa oksia. Helsinki toivoo, että kaupunkilaiset välttäisivät tiukimpien tuulien puhaltaessa liikkumista puistoissa ja metsissä. Erityisesti Keskuspuisto on myrskypuuskien aikaan vaarallinen alue.

Ilmoita kaatuneesta puusta

Jos näet kaatuneen puun, ilmoita siitä ensisijaisesti Helsingin kaupungin palautejärjestelmän kautta >

Merkitse kaatuneen puun paikka palautejärjestelmän kartalle, sillä se helpottaa huomattavasti asian hoitamista. Kaikkiin palautteisiin ei pystytä välttämättä vastaamaan tavoiteajassa.

Soita kaupunkiympäristön asiakaspalvelun numeroon 09 310 221 11 (to klo 8.15-16 ja pe klo 10-15) vain kiireisimmissä tapauksissa, kuten jos puu on kaatunut suositulle kulkureitille.

Jos puu on kaatunut sähkölinjalle, pysy vähintään 20 metrin etäisyydellä sähkö- ja valaisinlinjojen vaurioituneista sähköjohtimista. Tieto sähkölinjoille kaatuneista puista kuuluu Helsingin sähköyhtiölle Helenille >

Jos kaatunut puu aiheuttaa selkeästi vaaraa, ilmoita siitä suoraan hätäkeskukseen (puh. 112), josta tieto välitetään Helsingin pelastuslaitokselle. Vaaraa aiheuttavat muun muassa teille tai muille vilkkaille väylille kaatuneet puut, ristikkäin jääneet tai osittain kaatuneet puut ja sähkölinjan rikkoutuminen.

Jos puu on kaatunut omalla tontilla, sen poistaminen tulee järjestää itse. Vaaraa aiheuttavista puista kannattaa ilmoittaa hätäkeskukseen. Ristikkäin tai osittain kaatuneissa puissa voi olla jännityksiä, jotka purkaa turvallisesti vain kokenut puun kaataja.

Kaatuneet puut korjataan tärkeysjärjestyksessä

Jos puita kaatuu, niiden korjuussa keskitytään ensin selkeiden vaaranpaikkojen hoitamiseen, jännittyneiden puiden eli konkeloiden laukaisemiseen ja kulkureittien avaamiseen. Myöhemmin työt etenevät tuhopuiden poiskorjaamiseen ja jälkien siivoamiseen.

Staran metsurit päivystävät tänään 17.9. ja ovat valmiina korjaamaan mahdollisia tuulituhoja myöhään iltaan asti.

Lisätietoa:

Helsingin pelastuslaitos varoittaa kovasta tuulesta >

Ilmatieteen laitoksen toimintaohje myrskypuuskissa >