Näyttelijäntien työmaa heinäkuussa 2020.

Koululaisten kulku sujuu Näyttelijäntien ja Huopalahdentien katutöistä huolimatta

Pohjois-Haagan Näyttelijäntien peruskorjaus on loppusuoralla, mutta kiertoliittymän kiveäminen ja kadun päällystäminen jatkuvat vielä koulujen alkaessa torstaina 13.8. Turvallinen jalankulkureitti on merkitty nyt ja tulevina viikkoina selkeästi myös työmaa-alueella. Koululaisten aikataulut huomioidaan töiden suunnittelussa.

Munkkiniemen Huopalahdentiellä parannetaan jalankulun ja pyöräilyn sujuvuutta. Rakuunatien lähellä olevan Huopalahdentien ylikulkusillan korjaus jatkuu vielä elokuun ajan. Jos silta joudutaan töiden vuoksi tilapäisesti sulkemaan, opastavat liikenteenohjaajat sillalla kulkijat turvallisesti toiselle reitille.

Tutustu Huopalahdentien liikenteenohjaussuunnitelmaan, kulkureitti sinisellä >

Näyttelijäntie valmistuu elokuun lopussa

Näyttelijäntien vilkkaan risteyksen alla on jo upouutta kunnallistekniikkaa. Katutyön maanalainen osuus valmistui elokuun alussa, ja nyt käynnissä on urakan viimeistelyvaihe asfaltointeineen ja kiveämisineen.

Näyttelijäntien ja Ohjaajantien välisen osuuden kävely- ja pyörätiet ovat jo päällystettyjä ja kaupunkilaisten käytössä. Valmistunut osuus johtaa risteyksestä Pohjois-Haagan yhteiskoulun suuntaan ja näkyy tiedoston kuvassa sinisenä.

Tulevina viikkoina risteyksen uusi kiertoliittymä kivetään. Lisäksi risteyksen sekä Adolf Lindforsin tien ja Näyttelijäntien ostoskeskuksen puoleisen osuuden ajoratoja päällystetään. Nämä tulevat työt näkyvät  tiedoston kuvassa keltaisella ja punaisella.

Syyskuun puolivälissä Näyttelijäntien täydellinen peruskorjaus on valmis. Lähes puolentoista vuoden työn tuloksena Näyttelijäntien, Ida Aalbergin tien ja Adolf Lindforsin tien risteyksessä on uusi kiertoliittymä, kävely- ja pyöräilyreitit ovat entistä paremmat, maanalainen kunnallistekniikka on uutta ja tulvavedet ohjautuvat oikein.

Näyttelijäntien valmiit (sininen) ja tulevat työt (keltainen ja punainen) kartalla 7.8.2020 >

Kuva: Elli Pukkinen