Havainnekuva Kelkkapuistosta ja sinne tulevasta skeittialueesta. Kuva: WSP

Kontulan Kelkkapuiston rakentaminen on alkanut vesihuoltotöillä

Koko perheen monimuotoinen tapahtuma-alue Kelkkapuisto uudistetaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Puiston käyttäjien toivomuksia noudattaen alueelle rakennetaan kansainväliset mitat täyttävä skeittipuisto. Katukorisalue ja kivituhkakenttä kunnostetaan ja ympäröivälle metsäalueelle on tulossa frisbeegolf-koreja lajiin tutustumista ja harjoittelua varten.

Kelkkapuisto sijaitsee Kontulassa ja rajautuu pohjoisessa Porttitiehen ja lännessä Kontulantiehen. Muualla naapureina on pientalo- ja kerrostaloalueita. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 12 hehtaaria.

Suunnittelualueen nykyisiä toimintoja ovat mm. kivituhkapintainen pallokenttä, koira-aitaus ja talvella hiihtolatu. Asfalttipintainen skeittipuisto ei ole enää käytössä, koska vanhat ja huonokuntoiset varusteet on purettu pois.

Puistosuunnitelman tavoitteena on Kontulan skeittipuiston uudistaminen. Toiminnoissa, tilajäsentelyssä ja mitoituksissa varaudutaan massatapahtumiin ja niiden aikaiseen tapahtumapysäköintiin.

Nykyisen asfalttikentän paikalle rakennetaan kansainväliset mitat täyttävä skeittipuisto, laajuudeltaan 2 500 neliömetriä. Skeittialueen suunnittelusta on vastannut maisema-arkkitehti, skeittauksen erikoisasiantuntija Janne Saario.

Skeittialueen ympärillä olevat nykyiset katukorisalue ja kivituhkakenttä kunnostetaan. Kalusteet uusitaan ja alueelle on suunniteltu mm. vesipiste ja tapahtumasähkö. Skeittipaikan ja uusien puistoreittien valaistus uusitaan.

Kivituhkakenttä rajataan palloaidalla, johon kiinnitetään graffitiseinämä. Kenttää reunustavilla maakatsomoilla parannetaan alueen käytettävyyttä ja viihtyisyyttä. Nurmipintoja vahvistetaan tapahtumapysäköinnin ja mahdollisen festivaalitoiminnan edellytyksiä vastaavaksi.

Kelkkapuiston toimintojen suunnittelu on tehty vuorovaikutuksessa asukkaiden ja käyttäjien kanssa. Nuoriso on antanut palautetta erityisesti skeittipaikan sisällöstä ja ilmeestä. Nuoret ovat olleet hankkeesta hyvin kiinnostuneita alusta saakka.

– Työmaa on jo käynnistynyt vesihuoltotöillä ja itse skeittialueen rakentaminen aloitetaan toukokuussa ja kestää noin 1,5 vuotta. Puiston alueelta raivataan pois kuollutta ja vaaraa aiheuttavaa puustoa ja pensaikkoa. Metsäalueiden hoidossa noudatetaan voimassa olevaa luonnonhoidon suunnitelmaa, sanoo projektinjohtaja Jouni Sivonen Helsingin kaupungilta

Pääurakoitsijana on Helsingin kaupungin Stara.

Tutustu puistosuunnitelmaan >> (pdf 5,3 Mt)

Havainnekuva >>

Lisätietoja:
projektinjohtaja Jouni Sivonen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38443
vastaava työnjohtaja Mika Huovinen
Helsingin kaupungin Stara
puh. 09 310 70778

sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi