Millainen on maailman toimivin katu? Mistä muodostuu Helsingille ominainen ihmislähtöinen katutila? Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupunkibulevardeista järjestetään visualisointikilpailu opiskelijoille

Helsingin kaupunki järjestää kaupunkibulevardien visualisointikilpailun opiskelijoille. Kilpailuaika on 24.9.–19.11.2018 ja kilpailu on avoin kaikille suomalaisissa yliopistoissa opiskeleville maisteriopiskelijoille.

Helsingin uusi yleiskaava antaa suunnan kantakaupungin laajenemiselle kaupunkibulevardeiksi muutettujen moottoritiemäisten väylien varsilla. Bulevardeilla urbaani asuminen, monipuoliset palvelut ja kaupunkiympäristön elämyksellisyys yhdistyvät kestäviin liikkumismuotoihin ja tiiviiseen kaupunkirakenteeseen. Tämä tukee Helsingin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Osana suunnittelua kerätään erilaisia tulkintoja siitä, mitä kaupunkibulevardit ovat ja mitä ne tarkoittavat kaupunkilaisille. Millainen on maailman toimivin katu? Mistä muodostuu Helsingille ominainen ihmislähtöinen katutila? Miten digitaalisuus hyödyttää Helsingin bulevardeilla liikkuvia? Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia visualisointikilpailulla.

Kilpailuohjelma ja lisätietoja kilpailusta on osoitteessa www.hel.fi/suunnittelukilpailut

Lisää aiheesta: Kilpailuaineisto

JAA