Bruno Granholmin aukion pohjoisreunaan suunniteltavan leikkipihan rakentaminen edellyttää muutosta katusuunnitelmaan.

Kaupunki tutkii mahdollisuuksia: uusi kaksikielinen päiväkoti ja sen leikkipiha Pasilan konepaja-alueelle

Helsingin kaupunki tutkii mahdollisuuksia sijoittaa uusi päiväkoti Pasilan konepaja-alueella Konepajankujalla rakenteilla olevaan uudisrakennukseen. Lähtökohtia esitellään Konepajankuja 1:ssä 14.8.2019 klo 17:30-19.00

Päiväkodin leikkipiha saisi paikan viereiseltä Bruno Granholmin aukiolta. Päiväkotitoimintojen ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin leikkipaikka olisi myös alueen yleisessä käytössä.

Asemakaavassa ja katusuunnitelmassa toriksi ja tapahtuma-aukioksi osoitettu alue toimii tällä hetkellä tilapäisenä pysäköintialueena. Käyttötarkoituksen muuttaminen edellyttää muutosta katusuunnitelmaan, josta päättää kaupunkiympäristölautakunta.

Lähtökohtia esitellään Konepajankuja 1:ssä keskiviikkona 14.8.2019 klo 17:30-19.00

Alkavan suunnittelun lähtökohdista kerrotaan esittely- ja keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 14.8.2019 klo 17.30−19.00 osoitteessa Konepajankuja 1.

Katusuunnitelman päätöksentekoa voi seurata Helsingin kaupungin internetsivuilta kohdasta kaupunkiympäristölautakunnan päätösasiakirjat.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan tarveselvityksen mukaan kaksikieliseksi suunniteltu päiväkoti tulisi tarjoamaan tilat noin 150:lle lapselle osoitteessa Konepajankuja 3. Tilat palvelisivat myös Vallilan, Alppiharjun ja Pasilan varhaiskasvatuksen tarpeita.

Alueen nykyiset katusuunnitelmat sekä alkavaa suunnittelua koskevat materiaalit ovat nähtävillä Helsingin kaupungin karttapalvelussa https://kartta.hel.fi/link/6Kx64d.

Lisätietoja ja palautteet:
projektipäällikkö Jukka Tarkkala

Kaupunkiympäristölautakunnan päätösasiakirjat
Suunnittelun taustamateriaalit
Kasvatus-ja koulutuslautakunnan päätös päiväkodin toteuttamisesta
JAA