Havainnekuva Malmin keskustasta, ratikkareitti Kirkonkyläntiellä. Kuva: Voima Graphics Oy.

Tervetuloa Koillis-Helsingin verkkotilaisuuteen kuulemaan ajankohtaisista suunnitelmista 9.12.

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta. Tulevaisuudessa erityisesti Malmi muuttuu ja tiivistyy. Raideyhteydet paranevat, kun Viikin-Malmin pikaraitiotietä suunnitellaan ja Raide-Jokeria jo rakennetaan. Koillis-Helsingin eli MalminViikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilanajankohtaiset suunnitelmat ovat esittelyssä klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –tilaisuudessa 9. joulukuuta. Suunnittelijat kaupungilta toivovat, että mahdollisimman moni koillisen asukas tulee mukaan keskustelemaan alueesta.

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudetkohdasta 9.12. Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus.Tervetuloa mukaan! 

Illan aikana kuullaan kaavoituksesta, kaduista, puistosta ja ratikoista 

Tilaisuudessa esitellään monipuolisesti sitä, kuinka Koillis-Helsinki muuttuu uusien asuin- ja liikerakennusten myötä ja miten kadut sekä viheralueet kohenevat.   

Malmilla tapahtuu paljon. Malmin keskustalle on valmistunut visiotyö, jonka pohjalta Malmia lähdetään kehittämään elinvoimaisena kaupunginosakeskuksenaViima-ratikan, eli Viikin-Malmin pikaratikan, suunnitelmat ovat tarkentuneet mm. pysäkkien sijaintien ja nimien osalta. Malmin entisen lentokentän alueella on useita ajankohtaisia katu- ja korttelisuunnitelmia, ja myös Lentoasemanpuiston ideakilpailun satoa esitelläänUimareita kiinnostaa varmasti myös Malmin uimahallin suunnitelmat. Uimahallia on tarkoitus laajentaa ja parantaa pysäköintiä. Malmin asiat saavat tilaisuudessa reilun tunnin tilaa esittelyille ja keskustelulle kello 17–18.  

Tilaisuuden toisella tunnilla esitellään Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan asioita. Esittelyssä on esimerkiksi Pihlajamäen ostari, jonne suunnitellaan ostarin eteläisen osan tilalle uusi liikerakennus ja asuinrakentamista.  Malmin ja Pukinmäen katu- ja viheralueiden nykytila ja parantamistarpeet on kartoitettu ja siihen liittyvä yleisten alueiden suunnitelmaa esitellään. Tilaisuudessa kuulemme myös ajankohtaiset kuulumiset kaavahankkeista kuten Pukinmäen Säterinportti 3 ja Säterintie 7–9 suunnitelmistaTilaisuudessa esitellään myös Helsingin omaa asuntotuotantoa  Fallkullan kiilaan Tapanilassa. 

Verkkotilaisuuteen voit osallistua kotisohvalta 

Osallistuminen on helppoa – mukaan pääset omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.   

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät pitävät tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Tilaisuudessa puhutaan suomea, mutta voit kirjoittaa kysymyksiä chattiin myös englanniksi tai ruotsiksi  

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudetkohdasta 9.12. Uutta Koillis-Helsinkiä -tilaisuus.

Kysymyksiä iltaan voit esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 3.12. saakka osoitteessa  kerrokantasi.hel.fi/ukh2020-2.

Uutinen julkaistu 1. ja tuoreutettu 7.  ja 9. joulukuuta.