Kartta Helsingikadun työmaa-alueesta.

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä.

Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1,3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Kiskojen purkamisesta melua

Kiskojen uusimisen yhteydessä vanhat raiteet puretaan. Kadun rakenteet sekä itse kiskot uusitaan ja kisko-osuuksien pintoja päällystetään ja kivetään.

Kiskotöissä kiskojen purkaminen aiheuttaa eniten melua. Tämä työvaihe tehdään arkisin klo 7-22 välillä ja tarvittaessa viikonloppuisin klo 8–18 välillä. Purku alkaa Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteysalueelta sekä Urheilutalon edestä.

Kiskotöiden lisäksi Kaarlenkadulle tehdään väliaikainen raitiovaunupysäkki Pasilan ja Sörnäisten suuntaan kulkeville linjoille. Korvaavalle bussi 8X:lle pystytetään tilapäiset pysäkit Oopperan ja Sörnäisten välille. Helsinginkadun ja Kaarlenkadun risteyksen vesihuoltoon, kaapeleiden suojaputkituksiin ja kiveyksiin liittyviä töitä jatketaan.

Nyt alkava vaihe kestää elokuun loppuun saakka. Tämän jälkeen reitit muuttuvat uudelleen, kun Läntinen Brahenkatu avautuu raitiovaunuille.

Kiskotyöt etenevät Sturenkatua kohti

Viimeisessä vaiheessa kiskotyöt etenevät Helsinginkatua Sturenkadun risteykseen asti. Helsinginkadulla tehdään samanaikaisesti vesihuoltotöitä Kirstinkadun risteykseen saakka. Koko alueella jatkuvat myös tele- ja sähkökaapeleihin liittyvät työt sekä asfaltointi- ja kiveystyöt.

Kiskotyöt jatkuvat lokakuun alkuun asti, ja ratikat palaavat omille reiteilleen viimeistään 3. lokakuuta.

Kaikkiaan Kasin katutöissä uusitaan osia Helsinginkadun, Kaarlenkadun ja Läntisen Brahenkadun raitiokiskoista.

Kasin katutyöt etenevät suunnitellussa aikataulussaan.

Lisätiedot joukkoliikenteen poikkeuksista:

Ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat 12.7.

Linja 51 poikkeusreitille Kalliossa 12.7.

Lisätietoja Kasin katutöistä:

Ajankohtaista tietoa Kasin katutöistä (urakoitsijan verkkosivu)

Kasin katutyöt Facebookissa