Museokadun risteys ennen työmaan laajentumista.

Kasin katutyöt muuttavat liikennejärjestelyjä Museokadun risteyksessä

Poikkeusliikennejärjestelyt Museokadun ja Runeberginkadun risteyksessä käynnistyvät 14.6. alkavalla viikolla ja jatkuvat arviolta elokuun alkuun asti. Poikkeusjärjestelyjen takana on uuden vesihuoltokanaalin rakentaminen risteysalueelle, mikä edellyttää myös louhintaa noin 30 metrin matkalta. Työt aloitetaan asfaltin purkamisella ja vanhojen putkien esiin kaivamisella.

Risteys muuttuu yksisuuntaiseksi

Kartta Museokadun liikennejärjestelyistä.

Museokatu muuttuu päättyväksi kaduksi Mechelininkadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Samalla Museokadun ja Runeberginkadun risteys muuttuu yksisuuntaiseksi. Museokadun päättyvältä osuudelta ei saa ajaa Runeberginkadulle. Runeberginkadulta saa kääntyä oikealle Museokadulle.

Vaikutukset liikenteeseen

Risteysalueen työt hidastavat liikennettä Runeberginkadulla kesän ajan. Museokatua ei voi käyttää reittinä lännestä itään kohti Töölön keskiosia (esim. Temppeliaukion kirkkoa).

Runeberginkadun reunimmainen ajokaista Kampin suuntaan suljetaan noin 15 metrin matkalta ennen Museokadun risteystä arviolta elokuun alkuun saakka. Tämä voi aiheuttaa ruuhkaa Kamppiin suuntaavassa liikenteessä.

Työt jatkuvat Caloniuksenkadulla

Myös Caloniuksenkadulla työt jatkuvat 14.6. alkavalla viikolla. Toukokuun puolivälissä Helsinginkadun työmaalle siirretyt yksiköt palaavat jatkamaan vesihuoltoon ja kaapeliputkituksiin liittyviä töitä. Töitä jatketaan Caloniuksenkadun pohjoispuolella koko kadun pituudella talojen 2–10 edustalle ja eteläpuolella talojen 7–9 edustalle ulottuvilla alueilla.

Vesihuoltotöiden on tarkoitus valmistua syyskuun alkuun mennessä. Tänä aikana kadun kaivannot peitetään ja alueet päällystetään väliaikaisella asfaltilla.

Seuraava työvaihe Caloniuksenkadulla on raitiokiskojen uusiminen, joka alkaa todennäköisesti vasta keväällä 2022. Pysäköintipaikkoja pyritään palauttamaan käyttöön väliajaksi.