Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteys.

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe 17.5. – poikkeusreittejä Kalliossa, Alppiharjussa ja Töölössä

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe maanantaina 17. toukokuuta. Työmaat laajenevat erityisesti Helsinginkadulla, Kaarlenkadulla, Läntisellä Brahenkadulla, Castréninkadulla ja Runeberginkadulla sekä Mannerheimintiellä. Työt aiheuttavat melua ja poikkeusreittejä. Myös öisin työskennellään.

Helsinginkadulla Läntisen Brahenkadun ja Fleminginkadun välisellä osuudella sekä Kaarlenkadulla Helsinginkadun ja Castréninkadun välisellä osuudella aletaan uusia raitiotiekiskoja. Vanhat kiskot puretaan, kadun rakenteet ja kiskot uusitaan, ja kisko-osuuksien pintoja päällystetään ja kivetään.

Poikkeusreittejä Kalliossa ja Alppiharjussa

Raitiokiskotöiden alkamisen myötä myös liikennejärjestelyt muuttuvat. Kaarlenkatu muuttuu yksisuuntaiseksi Castréninkadun ja Helsinginkadun välisellä osuudella. Kääntyminen Helsinginkadulta Kaarlenkadulle on kielletty. Ajo Castréninkadun suunnasta kohti Helsinginkatua on sallittu vain pelastusajoneuvoilta ja Kaarlenkadun kiinteistöissä asioivilta. Kielto koskee kaikkia liikennevälineitä. Poikkeusjärjestely on voimassa 11.7. asti.

Raitiokiskotöitä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7-22 välillä ja tarvittaessa myös viikonloppuisin klo 8-18. Myös yötöitä tehdään. Yöaikaisesta meluavasta työstä tiedotetaan erikseen. Hiljaisempia työvaiheita voidaan tehdä myös yöaikaan ilman erillistä ilmoitusta.

Läntisellä Brahenkadulla aloitetaan sähkö- ja telekaapeleiden kaivuutyöt, jotka kestävät arviolta loppukesään asti.
Kasin katutöiden Helsinginkadun alueen on määrä valmistua kesällä 2022. Hanke kestää kokonaisuudessaan helmikuuhun 2023. Meluavan työn jatkumisesta Helsinginkadun alueella tiedotetaan kahden kuukauden välein.

Työmaan laajeneminen Töölössä hidastaa liikennettä

Poikkeusjärjestelyjä on luvassa myös Töölössä, jossa katutyömaa laajenee Mannerheimintielle 17.5. Mannerheimintien reunimmainen ajokaista keskustan suuntaan suljetaan noin 50 metrin matkalta Runeberginkadun risteykseen saakka.

Kaistan sulku työmaa-alueella tarkoittaa merkittävää hidastusta ja mahdollisesti ruuhkia pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavassa liikenteessä. Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvia suositellaan käyttämään touko-heinäkuun ajan vaihtoehtoisia reittejä.

Lue lisää tiedotteesta 

Raitioliikenne poikkeusreiteille

Kasin katutöihin liittyvät kiskotyöt vievät myös raitioliikenteen poikkeusreiteille Kalliossa, Alppiharjussa ja Töölössä.
Lisätietoja raitioliikenteen poikkeusreiteistä saa HSL:n tiedotteista:

Ratikat 1, 3, 8 ja 9 poikkeusreiteille Kalliossa, Alppilassa ja Töölössä 17.5. alkaen

Raitiolinja 2 ei aja Oopperan pysäkin kautta suunnassa Pasilasta Olympiaterminaalille 17.5. alkaen

Kasin katutöissä peruskorjataan katuja 8-ratikan reitillä Kalliossa ja Töölössä Helsinginkadulla, Caloniuksenkadulla, Runeberginkadulla sekä niiden lähikaduilla vuodesta 2021 alkuvuoteen 2023.

Uutista on päivitetty 17.5.