Kartta: Mäkelänkatu 84, Helsingin kaupunki

Käpylän peruskoululle uudet väliaikaiset tilat – Amerinpuisto palautuu puistokäyttöön

Käpylän peruskoulun toiminnalle toteutetaan väliaikaiset tilat osoitteeseen Mäkelänkatu 84. Ne tulevat rakennuksen neljänteen kerrokseen. Talon kolmessa alimmassa kerroksessa toimii Helsingin luonnontiedelukio.

Väistötilat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2022 sen jälkeen, kun kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-palvelut muuttavat sieltä pois. Tilat voidaan vapauttaa, koska etätöiden tekeminen on yleistynyt hallinto- ja tukipalveluissa. Yläkerrassa ei ole lukio-opetuksen tiloja.

Käpylän peruskoulu tarvitsee väliaikaista opetustilaa, koska sen käytössä olevat toimipisteet perusparannetaan vaiheittain.

Alun perin kaupunki suunnitteli vuokraavansa peruskoulun käyttöön kevääksi 2021 opetuspaviljongit, jotka urakoitsija rakentaisi Amerinpuistoon ja vuokraisi kaupungille. Paviljonkien toteuttaja valittiin elokuussa 2020. Mäkelänkatu 84:n tilat eivät olleet tuolloin saatavilla.

Paviljonkien toteutus ei ole edennyt aikataulussa. Koulujen peruskorjaukset halutaan saada käyntiin ilman lisäviivytyksiä. Kaupunki on päättänyt keskeyttää paviljongin hankinnan ja ottaa käyttöön Mäkelänkatu 84:n tilat.

Ratkaisun etuna on se, että koulumatkat säilyvät lyhyinä. Valmiiksi rakennetun tilan käyttö on myös taloudellista, eikä se rasita ympäristöä.

Amerinpuistossa käynnistettiin viime kesänä työmaan valmistelevat toimet, jotta paviljonkirakennukset olisivat voineet ehtiä valmiiksi syksyllä 2021. Nyt puisto palautetaan puistokäyttöön. Työ alkaa puiston suunnittelulla.

Kaupunki arvioi, että Amerinpuiston hankkeesta aiheutuu sille kuluja noin 600 000 euroa. Kuluja syntyy puiston ennallistamisen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä siitä, että kaupunki on hankkeessa toteuttanut maanrakennus- ja perustustöitä.

Kartta ylhäällä: Mäkelänkatu 84, Helsingin kaupunki 

Lisätiedot

Tilapäällikkö Sari Hildén
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristö/tilat
p. 09 310 40 315, sari.hilden@hel.fi