Kansalaistorin työmaan liikenne­järjestelyt muuttuivat

Kansalaistorin ja Makasiinipuiston työmaa etenee. Kävelijöiden ja polkupyöräilijöiden reittejä muutettiin perjantaina 14. syyskuuta.

Vesihuoltolinjojen saneeraus siirtää työmaata osittain Baanalle. Tämän vuoksi kävelijät ja pyöräilijät siirtyivät käyttämään työmaan ohittavaa väliaikaista reittiä Baanan vieressä. Työvaihe kestää arviolta marraskuun puoliväliin.

Kulku Sanomatalon suunnasta Musiikkitalolle ohjataan myös väliaikaiselle reitille. Reitti on esteetön.

Sanomatalon ja keskustakirjasto Oodin välissä sijaitseva Eero Erkon katu on tarkoitettu edelleen ensisijaisesti huoltoliikenteelle. Eero Erkon katua voivat kulkea myös kävelijät ja pyöräilijät, mutta työmaa suosittelee edelleen ensisijaisesti kulkua Mannerheimintien ja Töölönlahdenkadun kautta. Liikenteen ohjaajat varmistavat liikenteen sujuvuutta Eero Erkon kadulla arkisin kello 7–16.

– Työmaalla on tällä hetkellä menossa kaupunkilaisten kannalta kaikkein hankalin vaihe, sillä työmaan alue on laajimmillaan. Kiitämme kärsivällisyydestä. Joulukuussa onneksi helpottaa, kun Kansalaistori aukea, toteaa projektinjohtaja Anna Nyyssönen kaupunkiympäristön toimialalta.

Makasiinipuiston ja Kansalaistorin työmaa liittyy joulukuussa valmistuvan keskustakirjasto Oodin käyttöönottoon. Makasiinipuisto valmistuu heinäkuun alkuun 2019 mennessä.

Rakennustöiden urakoitsijana on Destia Oy ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

JAA