Katutyöt käynnistyvät Kaarelankujan alueella huhtikuun alussa.

Kaarelankujan alueen perusparannus käynnistyy huhtikuussa

Katutyöt Helsingin Suomalais-venäläisen koulun ja uuden liikuntahallin alueella käynnistyvät 6. huhtikuuta 2021 Kaarelankujalta.  Hankkeessa alueelle rakennetaan uusi kävelyn ja pyöräilyn pääreitti, muita jalankulku- ja pyöräily-yhteyksiä sekä kunnallistekniikkaa.

Kaarelankujan tonttikadun ja vesihuollon saneeraus aloittaa hankkeen, jossa Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksen koillispuolelle sijoittuvalle alueelle rakennetaan kulkuyhteydet alueelle sekä toimiva kunnallistekniikka alueen kiinteistöille. Urakka käynnistyy huhtikuussa 2021 ja on kokonaisuudessaan valmis syyskuussa 2021.

Kaarelankujan, Kaarelankulun ja Etelä-Kaarelanpolun katutöissä uusitaan kunnallistekniikkaa, hulevesijärjestelmä, kaukolämpö, operaattoriputkitukset, katuvalaistus, asfaltointi sekä kiveykset. Alueen ulkovalaistus uusitaan osittain.

Uuden jalankulku- ja pyöräilykadun, Kaarelankulun, työt aloitetaan toukokuussa 2021. Etelä-Kaarelan polun jalankulku- ja pyöräilytien saneeraus ja vesihuollon rakentaminen aloitetaan heinäkuussa 2021. Kaarelanpolku on uusi esikaupungin tavoiteverkon mukainen pyöräilyn pääreitti, joka kulkee uuden koulurakennuksen ja liikuntahallin välistä. Reitti muodostaa suoran yhteyden Hämeenlinnanväylän ja Kaarelantien alikulkujen välille.

Katutöillä vaikutusta alueella liikkumiseen

Työt vaiheistetaan alueen muun rakentamisen kanssa, ja kiinteistöille pääsyt varmistetaan urakan aikana. Lisääntynyt työmaaliikenne ja väliaikaiset liikennejärjestelyt autoilijoille, kävelijöille ja polkupyöräilijöille vaikuttavat liikkumiseen alueella. Elokuussa koulun alkaessa varmistetaan väliaikaiset kulkureitit kouluun. Kaarelankulun alikulkuyhteys voi olla urakan aikana pois käytöstä. Kaarelankujan ja Kaarelantien risteysalueen linja-autopysäkille on mahdollisesti tulossa muutoksia työmaa-aikana.

Urakan erityisen meluavia ja pölyäviä työvaiheita ovat louhinta-, poraamis- ja räjäytystyöt Kaarelankujalla. Töitä tehdään arkisin kello 718.