Kuva: Halli sijaitsee urheilupuiston laidalla. Sen sijainti on merkitty punaisella. Kuva: FCG.

Jätkäsaaren koululle liikuntahalli syksyksi – myös tekonurmikenttä ja tekojäärata tulossa

Liikuntahalli rakennetaan Jätkäsaaren uuden peruskoulun tarpeisiin, ja se valmistuu syksyllä 2019. Iltaisin ja viikonloppuisin halli palvelee myös harrasteliikkujia. Se on käytössä, kunnes koulun pysyvät liikuntatilat valmistuvat Jätkäsaaren Bunkkeriin.

 ”Jätkäsaaren liikuntapuisto on merkittävä satsaus helsinkiläisten ja jätkäsaarelaisten hyvinvointiin. On todella hienoa, että Bunkkerin rakentamisen viivästymisestä huolimatta koululaisille saadaan järjestettyä hyvä ja toimiva sisäliikuntapaikka”, Jätkäsaaren aluerakentamisprojektin johtaja Outi Säntti sanoo.

Liikuntahalli tulee koululaisten ja harrastajien käyttöön

Hallin liikuntatilat saa jaettua moottorikäyttöisillä kevyillä jakoseinillä kolmeen osaan, joten siellä voi samanaikaisesti liikkua kolme ryhmää. Hallia voidaan käyttää myös yhtenäisenä tilana, jolloin se tarjoaa käyttöön täysimittaisen pelikentän.

Hallin matalaan osaan rakennetaan puku- ja pesutilat, käymälät ja välinevarasto. Halli on puolilämmin.

Liikuntahallin rakentaminen tuo hyvän lisän eteläisen Helsingin liikuntatiloihin. Uutta kenttätilaa halliin rakennetaan yhteensä noin 850 m2.

Koulun liikunnan opetus siirtyy Bunkkeri-rakennukseen sen jälkeen, kun sen liikuntatilat voidaan ottaa käyttöön. Tilapäinen liikuntahalli on tarkoitus tuolloin siirtää tai purkaa.

Täysikokoinen tekonurmikenttä muutetaan talvisin tekojääkentäksi

Jätkäsaaren liikuntapuistoon rakennetaan syksyyn mennessä myös täysimittaisen jalkapallokentän kokoinen tekonurmikenttä. Kenttä varustetaan siten, että se voidaan talven lähestyessä muuttaa tekojääkentäksi. Se on Helsingin kahdeksas tekojääkenttä.

Liikuntakentälle nousee myös huoltorakennus, johon tulee muun muassa teknisiä tiloja ja pukuhuoneet suihkutiloineen.

Jätkäsaaren peruskoulun rakentaminen etenee aikataulussa

Jätkäsaaren peruskoulun uusi rakennus (Hyväntoivonkatu 5) on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden 2019 alussa. Kouluaikojen ulkopuolella myös koulun tiloja tarjotaan asukkaiden käyttöön.

Koulurakennus tukee uudenaikaista pedagogiikkaa, ja siellä on muutaman vuoden päästä noin 800 oppilasta. Ensimmäisenä syksynä oppilaita on arviolta 250.


Kuva: Liikuntahalli tarjoaa tilat koulun opetukselle ja palvelee myös iltakäyttäjiä. FCG.