Jakomäessä juhlittiin peruskivenmuurausta

Jakomäessä muurattiin peruskivi iloisissa tunnelmissa Jakomäen sydän –palvelurakennuksen työmaalla 10. toukokuuta. Paikalle kokoontuivat noin 700 koululaista, nuorempaa lasta ja joukko aikuisia.

Uuden rakennuksen tiloja käyttävät aikanaan muun muassa Jakomäen peruskoulu, Jakomäen nuorisotalo, päiväkoti Kotilo, päiväkoti Naava, leikkipuisto Jakomäki. Lisäksi talon tiloja voivat käyttää kaupunkilaiset. Vanhat rakennukset puretaan ja niiden tilalle suunnitellaan asuinrakennuksia.

Peruskiveen muurattiin aikakapseli, johon suljettiin terveisiä Jakomäen nykyisiltä koululaisilta, pienemmiltä lapsilta ja nuorilta.

”Leikkipuisto Jakomäki toimi (tällä paikalla) 50 vuotta. Tämän uuden rakennuksen alla olevalla tontilla puiston piha oli kumpuileva, puistomainen iso nurmikko ja kenttä”, kertoi leikkipuiston väki omassa kirjeessään.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki on ollut mukana valitsemassa jo talosta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittajaa ja osallistui myös muuraukseen.

”On ilo olla muuraamassa peruskiveä Jakomäen uuteen palvelurakennukseen, josta nimensä mukaisesti tulee alueen sydän. On tärkeää, että Helsingissä investointeja kaupunkilaisten palveluihin tehdään eri puolille kaupunkia. Haluamme pitää huolta siitä, että lähikoulut ja lähipäiväkodit ovat houkuttelevia ja rakennukset viihtyisiä. Jakomäen sydämestä tulee uudenlainen oppimisympäristö ja palveluiden keskittymä, ja se tuo uutta elinvoimaa Jakomäen kaupunginosaan. Samalla Jakomäkeen syntyy tilaa uudelle, kohtuuhintaiselle asumiselle”.

Rakennuksen käyttäjät ovat osallistuneet suunnitteluun yhdessä arkkitehtien ja kaupungin tilahallinnon asiantuntijoiden kanssa. Myös alueen asukkaat ovat osallistuneet tulevaisuuden ideointiin.

Jakomäen sydän -palvelurakennuksen rakennuttaa Jakomäen sydän -allianssi, jossa tilaajana toimii Helsingin kaupunki, rakennusurakoitsijana NCC Suomi Oy ja suunnittelijoina Auer & Sandås arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Opus Oy sekä Optiplan Oy.

Rakennus valmistuu Helsingin kaupungin omistukseen.Jakomäen sydän -hankkeen verkkosivu

JAA