Ulkohavainnekuva uudesta rakennuksesta.

Jakomäen sydän uudistuu – painopenger valmistaa pihaa rakentamiseen

Jakomäen sydämeen, nykyisen uimahallin yhteyteen (Somerikkopolku 6), suunnitellaan uutta rakennusta, jossa toimivat jatkossa peruskoulu, päiväkoti, nuorisotalo, leikkipuisto ja uimahalli sekä yhdistykset. Myös alueen ulkotiloja ja liikennejärjestelyjä parannetaan. Rakentamisen valmistelu alkaa Jakomäessä tänä kesänä. Leikkipuiston Jakomäenpolun puoleisesta päästä, tulevan rakennuksen tontilta kaadetaan puita. Tämän jälkeen paikalle tehdään kiviaineksista noin parin metrin korkuinen painopenger.

Penkereen rakentaminen kestää noin neljä viikkoa, jonka aikana Jakomäenpolun kävely- ja pyörätien käyttöön tulee väliaikaisia muutoksia. Kiviainesta kuljetetaan kuorma-autoilla, ja kuljetukset pyritään ajamaan arkisin kello 7–17 välillä. Tuolloin Jakomäenpolku suljetaan turvallisuussyistä muulta liikenteeltä uimahallin ja Jakomäenaukion välisellä osuudella. Kiviainesta kuljettavien kuorma-autojen on tarkoitus ajaa paikalle ostoskeskuksen ja Jakomäenaukion suunnasta. Kulkijat ohjataan kiertotielle opastein. Kirjaston edessä olevat parkkipaikat ovat poissa käytöstä työn ajan turvallisuussyistä.

Painopenger on paikoillaan noin vuoden ja se puretaan palvelurakennuksen rakentamisen yhteydessä. Penger tiivistää maaperää ja ehkäisee tulevan leikkipihan painumista.

Leikkipuisto Jakomäki juhlii 50-vuotissynttäreitä ja muuttaa elokuussa

Leikkipuisto Jakomäki viettää yhdeksäs päivä kesäkuuta 50-vuotissyntymäpäiviä iloisen juhlan merkeissä, joihin myös Jakomäen sydän -allianssi osallistuu.   Synttäreiden kunniaksi leikkipuiston juhlavieraat voivat äänestää suosikkiaan alueelle tulevista leikkivälineistä. Äänestämään pääsee yhdestä leikkivälineestä päiväkodin pihalla, yhdestä koulun pihalla sekä yhdestä leikkipuistossa. Kustakin välineestä on esillä kolme vaihtoehtoa, joista asukkaat saavat valita suosikkinsa.

Leikkipuistoon tulee myös lasten leikkityömaa.

Leikkipuisto Jakomäen toiminta jatkuu normaalisti kesän 2018 ajan, joskin sisäänkäynti leikkipuistoon muuttuu urheilukentän puolelle.

Leikkipuisto muuttaa väistötiloihin Kolupolun koulun kentälle syyskauden alkaessa.

Syksyn mittaan nykyinen leikkipuistorakennus sekä sen naapurissa oleva tyhjä koulurakennus puretaan. Työ tehdään työmaa-aitojen sisällä niin, että alueen toimijoita häiritään mahdollisimman vähän.

Uutta Jakomäen sydämen palvelurakennusta on suunniteltu yhdessä talon tulevien käyttäjien kanssa ja rakentamisen suunnitellaan alkavan vuonna 2019. Asemakaavan odotetaan vahvistuvan vuoden 2018 loppuun mennessä. Kaupunginvaltuusto päättää kaavasta ja rakentamisesta syksyllä 2018.

Hankkeesta lisää Jakomäen sydämen verkkosivuilla