Itsenäisyydenpuistoon istutetaan kymmeniä puita

Oulunkylässä sijaitsevaan Itsenäisyydenpuistoon istutetaan syksyn ja kevään aikana kymmeniä puita. Puistoon tulee lehmuksia, leppiä ja katajia. Samalla puistoon rakennetaan uusia reittejä ja oleskelualueita istutuksineen. Istutuksissa suositaan suomalaisia lajeja ja perinnekasveja. Lisäksi maisemoidaan puiston poikki rakennetun maakaasun siirtoputken linja.

Puiston keskusaiheena säilyy lehmuksien ympäröimä pieni oleskeluaukio, mutta nykyiset lehmukset joudutaan uusimaan niiden erittäin huonon kunnon vuoksi. Nykyisissä, vuonna 1992 istutetuissa lehmuksissa on lehtipuunkoro-sienitauti, joka aiheuttaa puihin suuria koloja ja edistää niiden lahoamista. 

Puiston kunnostus ja puiden istutus on osa Suomi 100 vuotta -hanketta. Rakennustöiden ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 2016, ja loppuosa töistä jätettiin odottamaan maakaasuputken siirtotöiden valmistumista. Kun puiden istutukset on tehty, puistossa on yhteensä sata itsenäisyyden muistopuuta. Puiston rakennustyöt valmistuvat kesällä 2021.

Itsenäisyydenpuisto sijaitsee Vantaanjoen, Käskynhaltijantien ja Mikkolantien rajaamalla alueella.

Kaasuputken linja maisemoidaan myös muualla Patolassa

Patolaan rakennetun maakaasun siirtoputken rakentamisen jälkiä maisemoidaan Itsenäisyydenpuiston lisäksi myös Henrik Sohlbergin puistossa ja Patolan metsässä. Rakentamisen alta raivatun kasvillisuuden tilalle istutetaan uusia kasveja. Lisäksi Patolan metsän läpi johtavalle kulkureitille ja Henrik Sohlbergin puistoon asennetaan uudet valaisimet. Työt valmistuvat tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisää aiheesta:

Hankkeen tiedot karttapalvelussa

Kaasuputken rakentamisen verkkosivut