Kaivopuisto lumisella säällä.

Huonokuntoisia puisto- ja katupuita poistetaan Helsingin kantakaupungissa

Huonokuntoisia katu- ja puistopuita poistetaan kevättalven aikana Katajanokalta, Töölöstä, Punavuoresta, Ullanlinnasta ja Kaivopuistosta. Kaupungin arboristit ovat tunnistaneet huonokuntoiset ja vaurioituneet puut kuntoarvioinnin ja seurannan avulla. Puita poistetaan yhteensä 27 kappaletta.

Töölön suunnalla yksittäisiä puita poistetaan Hietakannaksentieltä, Hietaniemenkadulta, Urheilukadulta, Merikannontieltä ja Martta Ypyän aukiolta.

Lisäksi eteläisistä kaupunginosista puita poistetaan Pietarinkadulta, Perämiehenkadulta, Kanavakadulta ja Kaivopuistosta. Eniten puita poistetaan Ehrenströmintien ympäristöstä, josta poistetaan 11 vaahteraa ja yksittäinen jalava. Kaivopuistosta joudutaan poistamaan 4 puuta.

Poistettavat puut ovat kuivuneita, lahonneita tai muuten huonokuntoisia. Osa puista on kärsinyt jalavanpakurin eli lahottajasienen aiheuttamista vaurioista. Jalavanpakuri voi nopeasti lahottaa jalavien runkoa tai latvahaaroja, jolloin pienessäkin tuulessa oksia voi yllättäen pudota.

Puistoissa tehtävät työt ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan kevättalven pakkasille. Raskaat koneet eivät riko herkkiä puistoalueita, kun maa on jäässä. Työt päättyvät hyvissä ajoin ennen lintujen pesintäaikaa.