Helsinki Photo Festival 5.7.-9.9.2019

Helsinki Photo Festivalin sisätilanäyttelyt avautuvat elokuussa

Helsinki Photo Festivalilla pääosassa ovat valokuvataiteen luovuus ja innovatiivisuus. Festivaalin näyttelyjä pääsee näkemään pääkaupunkiseudulla 9. syyskuuta saakka.

Festivaali käynnistyi näyttelyjaksolla valituissa ulkotiloissa sekä laajenee sisätiloihin, työpajoihin, taiteilijatapaamisiin ja seminaareihin elokuussa useilla tapahtumapaikoilla. 

Päänäyttely avautuu Taiteiden yönä 15. elokuuta Vanhalla tulli- ja pakkahuoneella Katajanokalla osoitteessa Kanavakatu 6.

Viime vuonna festivaalin kuvasatoa ihaili yli 40.000 ihmistä. Se esitteli 64 valokuvaajaa 25 eri maasta. Yksittäisten valokuvataiteilijoiden ja -ryhmien teoksia oli esillä tuolloin pop-up -henkisesti ja installaatioina monissa julkisissa ulkotiloissa eri puolilla Helsinkiä.

Näyttelyjä ulkona ja sisällä 

Ulkoilmanäyttelyt löytyvät Kulttuurikeskus Stoasta Itäkeskuksessa, Pyhän Birgitan Puistosta Hernesaarenrannassa ja Hesperian Esplanadilta Etu-Töölössä. Korkeasaaressa järjestetään indonesialaisen valokuvaaja Dilla Djalil-Danielin näyttely orangeista. Djalil-Daniel oli yksi viime vuoden festareiden finalisteista.

Elokuussa aukeaa sisätilanäyttelyt ja sen myötä ohjelmaan lisätään myös seminaareja, työpajoja, artist talkeja sekä kuvauskävelyjä. Näyttelyt pidetään Kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa, Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä Kaisaniemessä, Pasilan Kaupunkitaidekeskuksessa sekä Cafe Ruplassa Kalliossa.

Pohjoismaisten valokuvaajien seminaari järjestetään Nordisk Kulturkontaktissa, mukana ovat muun muassa Sebastian Sardi Ruotsista ja Stig Marlon Weston Norjasta.

Helsingin festivaali kovassa seurassa

Valokuvaajat valittiin yhdessä kokeneen raadin (Stefan Bremer, Curt Richter, Karoliina Korpilahti) sekä Helsinki Photo Festivalin kuraattorien (Alexandra Stroganova and Rafael Rybczynski) kanssa. Hakijoita Open call -haussa oli yhteensä 170 yli 40 eri maasta. Raati valitsi 72 parasta valokuvaajaa, joista 50 olivat voittajia. Tämän lisäksi 25 yksittäistä valokuvaa valittiin parhaan valokuvan voittajaksi.

Kansainvälinen World Photo Organisation on nimennyt festivaalin viidentoista kesän 2019 parhaan valokuvatapahtuman joukkoon

Helsinki Photo Festival ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toimintatarkoituksena on edistää valokuvataidetta ja visuaalista taidetta sekä kiinnostusta niitä kohtaan Suomessa ja kansainvälisesti. Haluamme antaa yleisölle alhaisen kynnyksen mahdollisuuden kohdata taidetta sekä mahdollisuuden taiteilijoille tavoittaa uusia yleisöjä, kriitikkoja sekä kuraattoreja. 

Lisää aiheesta
Helsinki Photo Festival 5.7.-9.9.2019