Kissa löytöeläintalossa. Kuva: Matti Miinalainen.

Pääkaupunkiseudun yhteisen löytöeläintalon yhteystiedot muuttuvat lokakuun alussa

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry huolehtii 1.10.2020 alkaen Helsingin, Vantaan, Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen löytöeläinten tilapäisestä hoidosta. Löytöeläintoiminta jatkuu nykyisissä tiloissa Helsingin Viikissä, mutta palveluntuottaja ja yhteystiedot vaihtuvat. 

Löytöeläintalon uudet yhteystiedot ovat 1.10.2020 alkaen: puhelinnumero 040 198 0778, sähköpostiosoite viikki@hesy.fi ja . osoite Koetilantie 13, 00790 Helsinki. 

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto hyväksyi Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n tarjouksen löytöeläintoiminnan tuottamisesta 4.6.2020. Sopimus on kolmivuotinen ja siihen sisältyy mahdollisuus kahden vuoden jatkosopimukseen. Aiemmin löytöeläintoiminnan järjestämisestä vastasi Kiantime’s Oy. 

Löytöeläintalossa järjestetään myös eläinsuojelulain nojalla haltuun otettujen eläinten tilapäinen hoito. 

Eläinsuojelulaki edellyttää, että kunnat järjestävät irrallaan tavattujen ja talteen otettujen lemmikkieläinten hoidon 15 vuorokauden ajan. Jos eläimen omistajaa ei löydy 15 vuorokauden aikana, voidaan eläin lain mukaan sijoittaa uudelleen tai lopettaa. Jatkohoito ja uudelleen sijoittaminen on ensisijainen vaihtoehto. HESY ry huolehtii eläinten jatkohoidosta ja sijoittamisesta lakisääteisen 15 vuorokauden hoitoajan päätyttyä.

Kuva: Matti Miinalainen.

Uutinen julkaistu 23.9. ja tuoreutettu 1.10.