Karttakuva Herttoniemen katutöiden vaiheista.

Herttoniemen yritysalueen katutyö laajenee uusille kaduille

Lokakuussa 2020 käynnistynyt Herttoniemen yritysalueen katujen peruskorjaus etenee uusille alueille. Seuraavaksi työt keskittyvät Työnjohtajankadulle ja Insinöörinkadulle. Laivalahdenkadulla työt jatkuvat pyörätien ja jalkakäytävän rakentamisella, jonka myötä Työnjohtajankadun ja Konemestarintien väliltä poistuu parkkipaikkoja.

Lisäksi heinäkuun aikana noin 1 200 millimetriä paksu putki porataan maakerrosten läpi Itäväylän toiselle puolelle. Putki johdattaa lähitulevaisuudessa sadevedet mereen.

Katutöitä tehdään jatkossakin pääasiassa arkisin kello 7–18 välillä. Myös yötyöt ovat mahdollisia, mutta melua aiheuttavat työvaiheet tehdään päivisin. Urakan etenemisestä ja mahdollisista meluavista töistä viestitään jatkossakin säännöllisesti hankkeen viestintäkanavissa sekä läheisiin rakennuksiin jaeltavin melutiedottein.

Katuremontti on aikataulussa

Työt Suunnittelijankadulla, Laivalahdenkadulla, Puusepänportilla ja Itäväylän rampilla ovat edenneet aikataulussaan ja valmistuvat vuoden lopussa. Juuri käynnistynyt urakan toinen vaihe jatkuu vuoden 2022 loppuun.

Lähikortteleihin on noussut uusia asuintaloja, joita uudet kadut ja kunnallistekniikka valmistuttuaan palvelevat. Myös liikenneyhdet ja -turvallisuus kohenevat. Liikkumisen kannalta kenties näkyvin muutos on uudet yksisuuntaiset pyörätiet. Laivalahden kadulle tulee myös uusia linja-autopysäkkejä helpottamaan joukkoliikenteen käyttöä.

Kohteen urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara ja tilaajana Helsingin kaupunkiympäristön toimiala.

Lisätietoa Herttoniemen katutöistä:

www.facebook.com/herttoniemenkadut

hel.fi/herttoniemenkadut

Herttoniemen katu-uudistukset lyhyesti  

Herttoniemen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt jatkuvat vaiheittain vähintään vuoteen 2026 asti. 

Uudistusten ansiosta 

  • alueen uudet asunnot saavat nykyaikaisen kunnallistekniikan, kuten viemärit, vesijohdot ja tietoliikennekaapelit 
  • Herttoniemen, Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kasvava asukasmäärä saa sujuvammat liikenneyhteydet 
  • kaduista tulee turvallisempia 
  • pyöräilystä tulee sujuvampaa.