Karttakuva katutöiden tavoiteaikataulusta vuosina 2020-2027.

Katu-uudistukset alkavat Herttoniemen yritysalueella 26. lokakuuta

Herttoniemen keskustassa ja yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Uudistukset tehdään liikenneyhteyksien ja -turvallisuuden parantamiseksi ja uusien asuinkortteleiden rakentamista varten. Ensimmäisenä uudistuvat Suunnittelijankatu, osa Laivalahdenkatua, Puusepänportti ja Itäväylän ramppi.

Paremmat liikenneyhteydet, sujuvampaa ja turvallisempaa pyöräilyä

Suunnittelijankatu muutetaan kaksikaistaisesta nelikaistaiseksi. Kadun kumpaankin reunaan tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Uudistus parantaa yhteyksiä Itäväylän ja Laajasalon välillä ja sujuvoittaa osaltaan liikenneyhteyksiä kauppakeskus Hertsiin.

Laivalahdenkadun kumpaankin reunaan rakennetaan jalkakäytävät ja yksisuuntaiset pyörätiet. Eri liikennemuodot erotellaan nykyistä selkeämmin toisistaan.

Laivalahdenkatu uudistetaan tässä vaiheessa Linnanrakentajantien ja Suunnittelijankadun välisellä osuudella. Loppuosuus valmistuu myöhemmin.

Katutyöt vaikuttavat liikenteeseen

Uudistusten ensimmäinen vaihe alkaa 26. lokakuuta. Rakentaminen aloitetaan samanaikaisesti Suunnittelijankadulla, Itäväylän rampilla sekä Laivalahdenkadulla. Lisäksi Laivalahdenkadulta kaadetaan puita.

Liikennejärjestelyihin kiinnitetään koko työmaan ajan erityistä huomiota, jotta liikenne sujuu kaikilta osin turvallisesti ja sujuvasti. Erityisesti painotetaan jalankulun ja pyöräliikenteen suojausta ja opastusta.

Töitä tehdään pääasiassa klo 7–18 arkisin. Myös yötyöt ovat mahdollisia, mutta melua aiheuttavat työvaiheet tehdään päivisin.

Katu-uudistusten ensimmäinen vaihe valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuodenvaihteessa 2021–22. Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin Stara.

Lisätietoa

Tietoa katutöistä saa kaupungin verkkosivuilta hel.fi/herttoniemenkadut sekä hankkeen sivulta Facebookista: facebook.com/herttoniemenkadut.

Herttoniemen katu-uudistukset lyhyesti

Herttoniemen yritysalueella uudistetaan lähivuosina useita katuja. Katutyöt alkavat lokakuussa 2020 ja niitä tehdään vaiheittain vähintään vuoteen 2026 asti.

Uudistusten ansiosta

  • alueen uudet asunnot saavat nykyaikaisen kunnallistekniikan, kuten viemärit, vesijohdot ja tietoliikennekaapelit
  • Herttoniemen, Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan kasvava asukasmäärä saa sujuvammat liikenneyhteydet
  • kaduista tulee turvallisempia
  • pyöräilystä tulee sujuvampaa.