Hernesaaren raitiotien rakentaminen vaikuttaa liikkumiseen Bulevardin ja Hietalahdenrannan risteyksessä 2. maaliskuuta alkaen

Avaa kartta suurempana tästä.

Raitiovaunut, autot ja bussit siirtyvät kiertoreiteille. Muutokset liikennejärjestelyihin tehdään sunnuntain ja maanantain välisen yön aikana niin, että aamulla 2.3.2020 uudet järjestelyt ovat voimassa.

Katutyöt Bulevardin ja Hietalahdenrannan risteyksessä liittyvät Hernesaaren raitiotien rakentamiseen ja Telakkakadun peruskorjaukseen.

Uusia kiskoja ja viemäreitä sekä uudet vaihteet

Risteyksessä tehdään uusia kiskoja Hernesaaren raitiotielle sekä asennetaan uudet vaihteet raitiovaunuille. Lisäksi samalla uusitaan vesijohtoja, kaukokylmää sekä tehdään uusia hulevesiviemäreitä. 

Liikenne risteyksestä joudutaan siirtämään kiertoreitille, koska keskelle risteystä rakennetaan uusi hulevesiviemäri. Lisäksi kiskotöiden ja uusien vaihteiden asentamisen takia raitiolinja joutuu siirtymään kiertoreitille. Kiskotyöt ulottuvat Bulevardilla noin Abrahaminkadulle.

Uudet kiskot ja vaihteet liittyvät Hernesaaren raitiotiehen, joka kulkee vuonna 2021 Bulevardin, Hietalahdenrannan ja Telakkakadun kautta väliaikaiselle päätepysäkille Hernesaareen alkupäähän, Hernesaareenrantaan.

Telakkakadun peruskorjauksessa on otettu kiinni aikataulua

Telakkakadun peruskorjauksessa oli aikaisemmin vaikeuksia, mutta nyt urakoitsija on ottanut kokonaisaikataulun kiinni. Suurin osa Telakkakadusta ja Hietalahdenrannasta valmistuu kesällä Bulevardilta Punavuorenkadulle saakka.

Eiranrannassa on nyt vuoden 2020 alussa aloitettu hulevesiviemäerien asentaminen ja väliaikaisen päätepysäkin rakentaminen. Telakkakadulla tehdään jo suurelta osin viimeistelytöitä. Keväämmällä on luvassa pintojen eli asfalttien ja kiveyksien viimeistely.

Liikenteen kiertoreitit:

Joukkoliikenne

Raitiolinja 6 siirtyy ajamaan Simonkadun, Kampin ja Ruoholahden kautta Länsisatamaan linjana 6T.

Bussit 21 ja 23N siirtyvät kiertoreiteille Hietalahdentorin ympäristön alueelle. Katso tarkemmat tiedot hsl.fi-sivulta.

Raitiovaunut 6 ja 6T sekä bussit 21 ja 23N poikkeusreiteille 2. maaliskuuta alkaen

Jalankulku

Jalankululle aiheutuu kiertotietä Hietalahdenrannan ja Bulevardin risteyksessä. Kiertotie merkitty karttaan. Kiskotöiden takia Bulevardin ylityskohta on Hietalahdentorin pohjoisnurkalla.

Pyöräily

Pyöräliikenne joutuu kiertämään Bulevardin risteyksessä työmaa-aluetta. Kiertotie merkitty karttaan. Kiskotöiden takia Bulevardin ylityskohta on Hietalahdentorin pohjoisnurkalla.

Ajoneuvoliikenne

Bulevardilta tullessa risteykseen kiertoreitti kulkee Abrahaminkadun, Lönnrotinkadun ja Köydenpunojankadun kautta Hietalahdenrantaan.

Hietalahdenrannasta lännestä ja etelästä (Telakkakadulta päin) kiertotie kulkee Mallaskadun liikennetunnelin ja Uudenmaankadun kautta.