Katutyömaa Herttoniemessä. Kuva: Roy Koto.

Helsinki valvoo katutyömaatauluja tehostetusti joulukuun ensimmäisellä viikolla

Helsingin katutyömaiden työmaatauluja tarkkaillaan 2. joulukuuta alkavalla viikolla tehostetusti. Puutteellisista työmaatauluista huomautetaan urakoitsijalle. Kunnossapitolain mukaan työmaalla on oltava taulu, josta ilmenevät työn suorittaja ja työstä vastaavan yhteystiedot.

Katu tai muu yleinen alue rajataan työmaa-alueeksi tavallisesti erilaisten johtojen, kaapeleiden tai putkien maan alle kaivamisen tai korjaamisen vuoksi sekä kiinteistöjen rakentamisen tai korjaamisen, kuten julkisivuremontin vuoksi.

Työmaataulut tärkeitä tiedonlähteitä kaupunkilaisille

Työmaataulut ovat kaupunkilaisille tärkeä tiedonlähde. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan tänä syksynä teettämässä tutkimuksessa selvitettiin, miten ja missä kanavissa kaupunkilaiset toivoisivat saavansa tietoa katutyömaista. 37 prosenttia tutkimukseen osallistuneista piti työmaatauluja mielekkäimpänä ja tärkeimpänä tiedonsaantikanavana.

Helsinki pyrkii parantamaan työmaataulujen havainnollisuutta ja katutöiden opasteita kokonaisuudessaan osana katutöiden sujuvoittamiseen tähtäävää hankettaan.

Katutöiden sujuvoittamisesta ja haittojen vähentämisestä voit lukea lisää osoitteessa: hel.fi/katutyöt.