Päiväkotilapsia leikkimässä puun ympärillä. Kuvituskuva.

Helsinki istuttaa lapsille omistetun vaahteran Puun päivänä – lasten puusta syntymässä vuotuinen perinne

Helsingin kaupunki aloittaa uuden perinteen ja istuttaa Puun päivänä 27. syyskuuta puun lasten kunniaksi. Ensimmäinen lapsille omistettu puu on vaahtera, ja sen istuttaa apulaispormestari Nasima Razmyar Kalasatamanpuistoon lähelle puiston leikkialuetta.

Juhlavieraiksi istutustilaisuuteen saapuu päiväkoti Kalasataman esikoululaisia, jotka kastelevat vastaistutetun taimen. Helsingin kaupungin oma ympäristökasvattaja Täti Vihreä vetää lapsille opettavaisen puujumpan sekä yhteislaulun puun kunniaksi.

Lapsille puu joka vuosi

Helsingin kaupunki alkaa istuttaa joka vuosi Puun päivänä puun, joka on omistettu kyseisenä vuonna syntyville helsinkiläisille lapsille. Puu valitaan pitkäikäisistä lajeista ja se istutetaan johonkin kaupungin uusista tai peruskorjattavista puistoista. Lasten puu merkitään omistuslaatalla ja kirjataan erityistunnuksella kaupungin puurekisteriin. Idea sai alkunsa valtuustoaloitteesta.

Puun päivä on teemapäivä, joka kannustaa ihmisiä ja yhteisöjä istuttamaan puita sekä muistuttaa puiden ja metsien tärkeydestä. Sen ajankohta vaihtelee eri maissa. Suomessa Puun päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen Vesan nimipäivänä 27. syyskuuta.

Kuva: Jussi Hellsten / Helsingin kaupunki