Kuva: Jussi Hellsten

Helsinki helpottaa tapahtumien järjestämistä ensi kesänä

Ensi kesänä tapahtumien järjestäminen Helsingissä on entistä helpompaa. Uudessa kokeilussa valitaan 20 tapahtumapaikkaa, joissa pienen ulkoilmatapahtuman voi järjestää pelkällä ilmoitusmenettelyllä.

Tarkoituksena on helpottaa tapahtumien järjestämistä ja vähentää byrokratiaa. Näille uusille 20 tapahtumapaikalle ei tarvitse hakea perinteisiä lupia, vaan pelkkä paikan varaus riittää. Kokeilu käynnistyy keväällä 2019.

Osallistu karttakyselyyn ja kerro, missä haluaisit järjestää tapahtuman

Nyt käynnissä olevalla karttakyselyllä Helsinki kartoittaa, missä kaupunkilaiset haluaisivat järjestää pieniä alle 200 hengen tapahtumia. Karttakyselyn pohjalta valitaan 20 uutta tapahtumapaikkaa, jotka voi helposti varata omaan käyttöön.

Kyselyssä on tausta-aineistona Rantakesä-kokeilussa olleet tapahtumapaikat sekä tärkeimmät pientapahtumapaikat, joita usein varattu vuonna 2017 tapahtumiin, kuten Vaasanaukio Kalliossa tai Mosaiikkitori Vuosaaressa. Karttakysely on auki 30.11. saakka.

Taustalla Rantakesä-konsepti

Ilmoitusmenettelyyn perustuvaa tapahtumapaikkojen varaamista on jo testattu muutamana kesänä Rantakesä-konseptin avulla. Rantakesässä kuka tahansa sai järjestää yleisötapahtuman 19 paikassa Helsingin ja Espoon rannoilla, kun sitoutuu noudattamaan tapahtumaetikettiä.

Rantakesä-kokemukset ovat osoittautuneet hyviksi, joten Helsinki aikoo laajentaa konseptia myös sisämaalla oleviin ja ympärivuotisiin tapahtumapaikkoihin.

Osallistu karttakyselyyn: https://app.maptionnaire.com/fi/5003


JAA