Urakka-alue kartalla.

Helsinginkatu on suljettu Sturenkadun ja Kirstinkadun väliltä

Sturenkadun ja Helsinginkadun risteysalueella käynnissä oleva kisko- ja vesihuoltotyö siirtyy uuteen vaiheeseen 15. elokuuta alkaen. Moottoriajoneuvoliikenne Helsinginkadulla suljetaan Sturenkadun risteyksen ja Kirstinkadun välillä, ja järjestely kestää 5.9. alkavan viikon loppuun. Samalla katkolla ollut raitiovaunuliikenne palaa Helsinginkadulle.

Seuraavat liikennejärjestelyt tulevat voimaan 15.8. alkaen

Moottoriajoneuvot

  • Helsinginkadun osuus suljetaan moottoriajoneuvoilta 5.9. alkavan viikon loppuun asti. Kiertoreitti lännen suuntaan kulkee Kirstinkadun kautta ja idän suuntaan Wallininkadun kautta.
  • Helsinginkadun ja Kolmannen linjan ajoyhteys suljetaan 5.9. alkavan viikon loppuun asti.
  • Ajo Kolmennalle linjalle sekä Helsinginkatua itään päin avautuu 12.10.
  • Helsinginkatu länteen eli Töölön suuntaan pysyy suljettuna, kunnes liikennevalot saadaan toimintaan.

Joukkoliikenne

  • Raitiotieliikenne alkaa kulkea työalueen läpi ja korvaava linja 8X lopettaa ajamisen välillä Pasila – Kaupunginpuutarha.
  • Linnanmäen puoleinen bussipysäkki palaa alkuperäiselle paikalleen.

Jalankulkijat ja pyöräilijät

  • Kulkureitit palautuvat ennalleen. Sturenkadun pohjoispuoli on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä.

Nyt alkavan työvaiheen jälkeen alue palautuu valmiisiin järjestelyihin ja risteyksen liikennevalot tulevat toimintaan. Urakan valmistumisen tavoite on vuoden loppuun mennessä.

Urakassa uusitaan raitiotiekiskoja sekä saneerataan vesihuoltoa. Työalueena on Sturenkatu Helsinginkadun ja Wallininkadun välillä. Samalla uusitaan Sturenkadun molemmat raitiotiepysäkit sekä molemmat bussipysäkit. Sturenkadulle rakennetaan Helsinginkadun ja Wallininkadun välille yksisuuntaiset pyörätiet. Lisäksi uusitaan vesijohto, venttiilit ja paloposti.

Urakoitsijana on VRJ Etelä-Suomi Oy.

Uutista päivitetty 2.9.: muutettu moottoriajoneuvojen liikennejärjestelyjen pituus kolmesta neljäksi viikoksi ja lisätty tiedot järjestelyjen päättymisestä.