Kuva: Helsingin kaupunkiympäristö / Anttinen Oiva Arkkitehdit

Helsingin kantakaupungin ajankohtaiset suunnitelmat esittelyssä Uutta kantakaupunkia –verkkotilaisuudessa 30. syyskuuta

Kantakaupunki uudistuu – suunnitteilla on kymmeniä hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista mittavaan täydennysrakentamiseen. Keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi suunnitellaan myös liikennehankkeita sekä puistojen ja historiallisten arvoympäristöjen kunnostamista.

Illan aikana ajankohtaista tietoa saa muun muassa Teollisuuskadusta, Satamaradankatu 6 suunnitelmasta sekä Eteläsataman kehittämisestä. Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun katuremontti on alkamassa ja Kaisantunnelin eli rautatieaseman pyöräily- ja jalankulkutunnelin suunnittelu etenee. Kantakaupungin aluetta koskeva Länsi-Helsingin raitiotien yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 15.9.2020. Myös Kruunusillat ja siihen liittyvät hankkeet kantakaupungissa tuovat mukanaan isoja muutoksia.

Verkkotapahtumaan voi osallistua kotisohvalta tai lenkkipolulta

Osallistuminen on kaupunkilaisille helppoa – mukaan pääsee omalla tietokoneella tai kännykällä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Verkkotilaisuus on korona-aikana turvallinen tapa osallistua. Keskustan ja kantakaupungin suunnittelijat Helsingin kaupungilta pitävät etäyhteyksien avulla tiiviitä esityksiä ajankohtaisista hankkeista. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita.

”Koska verkkotilaisuus on monille meistä uusi ja vähän jännittävä kokemus, olemme tehneet osallistujille ohjeet sivulle hel.fi/asukastilaisuudet. Tilaisuuteen kannattaa kirjautua jo varttia ennen sen alkamista eli klo 16.15. Välineeksi suosittelemme tietokonetta tai vähintään tablettia, jotta esitykset karttakuvineen näkyvät hyvin. Kokeilemme tilaisuudessa yhteisen sanapilven tekemistä ja sitä helpottaa, jos käytettävissä on myös älypuhelin”, opastaa vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi –palvelussa. Kysely on avoinna 27.9. saakka. ”Niille, jotka eivät pääse osallistumaan juuri kyseisenä iltana, julkaisemme illan tallenteen verkkoon kahdeksi viikoksi. Lisäksi tuotamme verkkoon vastaukset illan aikana esitettyihin kysymyksiin, vaikkei niihin kaikkiin ehdittäisi tilaisuudessa vastaamaan”, lisää Antila-Lehtonen.

Uutta kantakaupunkia –verkkotapahtuma 30.9.