Suoraan sisältöön
A A A

Hakaniemen kauppahallin väistötilan rakennustyöt etenevät hyvää vauhtia

Hakaniemen kauppahallin väistötilan rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia syksyn aikana ja urakoitsija on pysynyt toivotussa aikataulussa. Hakaniemen kauppiaat palvelevat yhä normaalisti asiakkaitaan ensi vuoden alkuun saakka Hakaniementorilla ja kauppahallissa.

”Kauppahallin väistötilan rakentamisessa on edistytty sisärakentamisen vaiheeseen. Talotekniikkaa asennetaan parhaillaan ja myymälän lattiamattoasennukset alkavat pian. Väistötilan kokonaisuus pystyttiin suunnittelemaan etukäteen hyvin, joten muutoksilta ja viivästyksiltä ollaan vältytty”, kertoo väistötilan rakennuttajan edustaja Jussi Rahkola.

Hakaniemen kauppahallin perusparannus alkaa vuonna 2018 ja hallikauppa jatkuu koko korjaustyön ajan Hakaniementorilla sijaitsevassa väistötilassa. Myös hallikauppiaiden keskuudessa odotetaan väistötilan valmistumista ja tulevaa muuttoa.

”Olen erittäin innoissani ja odotan jo kovasti, että hallikauppiaat pääsevät muuttamaan väliaikaisiin tiloihin. Olen ollut hallissa 15 vuotta ja koen vaihtelun virkistävänä. Monet hallin asiakkaatkin ovat kehuneet lasihallia ja odottavat jo avajaisia”, kertoo Hakaniemen pitkäaikainen hallikauppias Ritva Myllymäki.

Väistötilan työmaa-aita täyttyy väristä ja vaihtuvista katutaideteoksista

Syyskuussa väistötilan vieressä käynnistyi puoli vuotta kestävä taideprojekti ”Hakis Come!”. Hakaniementorilla oleva työmaa-aita tulee saamaan uusia katutaideteoksia noin kuukauden välein. Teoksia toteuttavat katutaide- ja graffititaiteilijat yhteistyössä Kaupunkikulttuurien tuki RY:nKatutaidetoimisto Supaflyn ja Kaupunkiympäristön toimialan kanssa. Hakaniemen torin työmaa-aita tulee värittymään vaihtuvilla teoksilla aina helmikuulle 2018 asti. 

”Kokemukset ja kohtaamiset Hakaniemen työmaa-aidalla ovat olleet erittäin positiiviset, vaikka projekti on vasta alkutekijöissä. Tämä on ainutlaatuinen projekti graffititaitelijoille – olemme näkyvällä paikalla, maalattavaa pinta-alaa on paljon ja yleisöäkin riittää. Pyrimme käyttämään kirkkaita pohjamaaleja ja kivoja värejä teoksissa. Katutaideprojektin tavoitteena on luoda hyvää yleisfiilistä Hakaniemen alueelle”, kertoo Aku Djedidi Kaupunkikulttuurien tuki Ry:ltä. Lisää aiheesta:

Katutaideprojekti "Hakis Come"


JAA