Finlandia-talo Töölönlahden puiston suunnalta.

Finlandia-talon perusparannuksen urakoitsija valittu – työt alkavat ensi vuoden alussa

Finlandia-talon perusparannuksenhankkeen urakoitsija on valittu. Ensi vuoden alussa alkavan laajan perusparannuksen suorittaa Skanska Oy. Talo pysyy avoinna asiakkaille koko perusparannuksen ajan Finlandia-talon edustalle nousevan Pikku-Finlandian ansiosta.

Suojeltu Finlandia-talo korjataan ja entisöidään perusparannuksessa lattiasta katonharjaan ja uusitaan putkistoista julkisivuun. Työ valmistuu alustavan aikataulun mukaan vuoden 2024 loppupuolella.

Pikku-Finlandian rakennustyöt etenevät

Pikku-Finlandia tuo Töölönlahdelle Finlandia-talon perusparannuksen ajaksi uuden tapahtumatilan ja ravintolapalveluita. Rakennukseen tulee noin 2000 neliömetriä muunneltavia tapahtumatiloja, ja tilassa voi järjestää jopa 1100 henkilön kongressin. Pikku-Finlandiassa toimii myös kahvila terasseineen.

Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2021, ja avajaisia vietetään tammikuussa 2022. Rakennustyö etenee aikataulussa - pohjatyöt on saatu valmiiksi kesäkuun alussa, ja puisten moduulien asentaminen on aloitettu. Kun rakennus otetaan käyttöön, avautuu jalankulkijoille reitti Pikku-Finlandian edustalle.

Pikku-Finlandia toteuttaa kaupungin kiertotalous- ja Hiilineutraali Helsinki 2035 –tavoitteita. Muuntojoustava puurakennus voidaan siirtää jatkossa esimerkiksi koulun tai päiväkodin väistötilaksi.

Lisätiedot:

Finlandia-talon perusparannus
Pikku-Finlandia
Uutinen 19.4.2021: Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa – Töölönlahden puiston liikennejärjestelyihin muutoksia