Valokuva valkoisesta Skoda Fabia -merkkisestä kamera-autosta.

Esittelyssä pysäköinninvalvonnan kamera-auto

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnan kamera-auto valvoo automaattisesti pysäköintimaksuja. Virhemaksun kirjoittaa kuitenkin edelleen pysäköinnintarkastaja. Kamera-autoon voi tutustua tiistaina 22.9. Kansalaistorilla järjestettävässä tapahtumassa.

Kamera-auto on hyvin tavallisen näköinen Skoda Fabia -merkkinen henkilöauto. Autossa on kattokameroita, jotka kuvaavat ajon aikana pysäköityjen autojen rekisterinumeroita. Automatiikka tarkastaa, onko autojen pysäköintimaksut maksettu.

Jos maksua ei ole maksettu, kamera-autosta lähtee automaattisesti tieto pysäköinnintarkastajalle, joka tulee tarkistamaan tilanteen paikan päällä ja kirjoittaa mahdollisen virhemaksun.

”Kamera-auton avulla voimme seurata entistä tehokkaammin pysäköinnin maksamista. Pysäköinnintarkastajien työaikaa vapautuu seuraamaan paikkoja ja tilanteita, joissa liikenneturvallisuus useimmiten vaarantuu.  Näitä ovat esimerkiksi suojatien eteen pysäköinti tai risteyspysäköinti”, sanoo yksikön päällikkö Lauri Uski pysäköinninvalvonnasta.

Kamera-auto on tehokas ja pystyy tunnissa skannaamaan yli tuhat rekisterinumeroa. Kamera-autoa ajetaan kaikilla Helsingin kaduilla, joissa on maksullista pysäköintiä.

Tutustu kamera-autoon 22.9. kello 12-18 Kansalaistorilla

Kamera-auto on esillä ”Kysy
pysäköinninvalvonnalta”-tapahtumassa tiistaina 22.9. kello 12-18 Kansalaistorilla. Tule ja kysy mieltäsi askarruttavista pysäköintimerkeistä tai näytä taitosi tietovisassa! 

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Matias Oikari