Ekokompassi-sertifikaatin vastaanottaneet ryhmäkuvassa. Kuva: Roni Rekomaa.

Ekokompassi-sertifikaatti 16 helsinkiläiselle toimijalle järjestelmällisestä ympäristötyöstä

Helsingin kaupungintalon Empire-salissa oli juhlava tunnelma, kun 16 yritystä, tapahtumaa ja organisaatiota vastaanotti Ekokompassi-sertifikaatin osoituksena ansiokkaasta ympäristötyöstä.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki avasi tilaisuuden korostamalla, että ilmastonmuutoksen hillitsemisessä tarvitaan kaikenkokoisia tekoja kaikenkokoisilta toimijoilta. Helsingin kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

”Helsinki muodostaa yhteisön, jossa ilmastotoimille ja ympäristönsuojelulle on valtavan laaja tuki. Hiilineutraalisuustavoitteen saavuttaminen vaatii kuitenkin toimia kaikilla osa-alueilla, yhtään kiveä ei voi jättää kääntämättä”, linjasi Sinnemäki.

Energiansäästö, materiaalien käyttö, ruoka- ja liikkumisvalinnat, hankintakriteerit ja tietoisuuden lisääminen ovat keskeisiä osa-alueita, joihin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmässä paneudutaan. Ympäristöjärjestelmän avulla ilmasto- ja ympäristövaikutuksia voidaan hillitä suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti.

”Sertifikaatin saaminen tänään on kuitenkin vasta lähtölaukaus ympäristötyöllemme. Ympäristövaikutusten hillitseminen vaatii kokonaisvaltaista tarkastelua ja avoimuutta myös uudenlaiselle ajattelulle”, muistutti sertifikaatin vastaanottanut Varustelekan toimitusjohtaja Jari Laine.

Ekokompassi tarjoaa mahdollisen tietoisuuden nostamiseen paitsi organisaation sisällä myös sen ulkopuolella asiakkaiden ja yhteistyökumppanien keskuudessa.

”Ekokompassin myötä ympäristötyömme ulottuu alihankkijoiden ja yhteistyökumppanien kautta paljon omaa toimintaamme laajemmalle”, kertoi talousjohtaja Petter Meyer Suomen Urheiluhierontakeskuksesta.

Helsingin kaupunki onnittelee kaikkia sertifikaatin saajia ja toivottaa menestystä ympäristötyöhön! 

Ekokompassi-sertifikaatin ottivat vastaan ensimmäistä kertaa:
Fullsteam Agency Oy, Helsingin seudun liikenteen (HSL) tapahtumatuotanto, JK Kitchen Oy, Painotalo Trinket Oy, Suomen Urheiluhierontakeskus ja Varusteleka Oy

Ekokompassi-sertifikaatin uusivat:
Flow Festival, Green Building Partners Oy, Helsingin kaupunginkirjasto, Kinaporin seniorikeskus (Helsingin kaupunki), Korkeasaari Zoo, Maailma kylässä -festivaali, Niini & Co Oy, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy, Slush, Urheiluhallit Oy 

Ekokompassi on käytännönläheinen ja konkreettisiin toimenpiteisiin keskittyvä ympäristöjärjestelmä. Pk-yrityksille, organisaatioille ja tapahtumille suunnattu ympäristöjärjestelmä tarjoaa valmiit työkalut ja Ekokompassi-neuvojan tuen ympäristöjärjestelmän rakentamiseen. Ekokompassi-sertifikaatti on osoitus järjestelmällisestä ympäristöasioiden hallinnasta ja sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen.

Tutustu Ekokompassiin: www.ekokompassi.fi