Tilapalvelupäällikkö Mauno Kemppi, tarve- ja hankesuunnittelutiimin päällikkö Päivi Etelämäki ja tekninen isännöitsijä Pentti Vauhkonen kertoivat Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksesta Bello Aallakselle.

Avointen ovien tilaisuudelle kiitosta Tehtaankadun ala-asteella

Helsingin kaupunki kokeilee uusia keinoja asukasvuorovaikutuksen kehittämiseksi. Koulujen ja päiväkotien tiloihin liittyvät asiat kiinnostavat lasten vanhempia, ja kaupunki haluaa vastata heidän tiedontarpeeseensa entistä paremmin. Kaupunkiympäristön sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan asiantuntijat vastailivat Tehtaankadun ala-asteen vanhempien kysymyksiin syyskuun alussa järjestetyssä tilaisuudessa.

Tehtaankadun ala-asteella on alkamassa perusparannus vuonna 2020. Albert Nybergin suunnittelema, Helsingin vanhimpiin kansakouluihin kuuluva jugendtyylinen rakennus on valmistunut vuonna 1908. Rakennuksessa on tehty useita pienempiä korjauksia mutta ei kattavaa perusparannusta. Viimeisimmät korjaukset ovat liittyneet sisäilman laadun parantamiseen. 

Koululla järjestettiin 3. syyskuuta avointen ovien tilaisuus, jolloin vanhemmilla oli mahdollisuus tulla keskustelemaan kaupungin asiantuntijoiden kanssa muun muassa tulevasta perusparannuksesta. Paikalla oli asiantuntijoita kaupunkiympäristön toimialalta, kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta sekä kouluterveydenhuollosta.

Illan aikana virisi hyviä keskusteluja. Kysymyksiä esitettiin muun muassa väistötilojen sijainnista ja aikataulusta sekä siitä, millaisiin tiloihin koulu siirtyy remontin ajaksi. Sisäilma-asiantuntija Anna Saarinen kertoi, mitä tutkimuksia vanhassa koulurakennuksessa on tehty ja millä tavoin tiloihin asennetut mittarit seuraavat sisäilmaolosuhteita.

Tehtaankadun ala-asteen rehtori Jouni Leivo kuvasi tilaisuuden tunnelmaa välittömäksi ja mukavaksi.

Tilaisuus sai vanhemmilta pääosin hyvää palautetta.  

– Sain korjauksista ja väistötiloista tietoa, jota tulin hakemaan, ja enemmänkin. Tehtaankadun ala-aste on loistava lähikoulu, jossa on erinomaiset opettajat. Koulun ja kodin välinen yhteistyö toimii hyvin, kiitteli paikalle tullut Bello Aallas.

Kaupunkiympäristön toimialan vuorovaikutussuunnittelija Maija Mattila kertoo, että avointen ovien tilaisuuden konseptia on tarkoitus kokeilla muuallakin. Henkilökohtaiset tapaamiset koetaan tärkeiksi.  

– Vanhempia kiinnostaa kuulla konkreettisesti, mitä rakennuksessa on tehty, ja tavata kaupungin asiantuntijoita kasvotusten. Silloin heillä on mahdollisuus kysyä asioista, jotka heitä itseään kiinnostavat, Mattila sanoo.