Pysäköintiä Munkkivuoressa Porintiellä. Kuva: Helena Roschier

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja Etelä-Haagassa

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus.

Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Pysäköintitunnuksen voivat hankkia alueiden asukkaat ja yritykset. Tunnusten myynti uusille alueille alkaa tiistaina 16.10.2018.  Asukaspysäköintipaikat on merkitty liikennemerkeillä, ja niillä saa pysäköidä myös yrityspysäköintitunnuksilla. Tarkista aina pysäköintiä ohjaavat määräykset liikennemerkistä.

Pysäköintitunnus lunastetaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta
Sörnäistenkatu 1, 00580 Helsinki
Avoinna arkisin: ma 8.15–17, ti–to 8.15–16, pe 10–15
Puhelin: 09 310 22111

Näin lunastat pysäköintitunnuksen:

  • Katso tunnuksen saamisen ehdot Asukas- ja yrityspysäköinti
  • Tule käymään kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa.  
  • Ota mukaasi ajokortti.
  • Valmistaudu maksamaan tunnus heti. Tunnuksen voi maksaa käteisellä, pankki-, Visa- tai Mastercard-kortilla.

Asukaspysäköintitunnuksen hinta uusilla alueilla on 12 €/kk vuonna 2018 ja 13 €/kk vuonna 2019. Yrityspysäköintitunnus maksaa 30,83 €/kk. Vähäpäästöisiin ajoneuvoihin tunnuksen saa puoleen hintaan, katso tietoa kriteereistä sivuiltamme Vähäpäästöisten autojen pysäköintimaksujen alennus.

Asukaspysäköinnin tavoitteena on vähentää muualta tulevien työmatkapysäköintiä ja helpottaa alueen asukkaiden pysäköintiä. Lisäksi autojen pitkäaikaista säilytystä pyritään vähentämään katujen varsilta, millä helpotetaan katujen kunnossapitoa ja lyhytaikaista vieraspysäköintiä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti asukaspysäköinnin laajentamisesta keväällä 2017. Kantakaupungissa käytössä ollutta asukaspysäköintijärjestelmää on tarkoitus laajentaa lähivuosina myös Kumpulaan, Toukolaan ja Käpylään. Aiemmin asukaspysäköintiä on laajennettu kantakaupungista Lauttasaareen ja Munkkiniemeen.

Lisätietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sekä kaikkien asukaspysäköintialueiden kartat:
www.hel.fi/pysakointi (Asukas- ja yrityspysäköinti)

Uusien alueiden asukaspysäköintipaikat kartalla:

Vyöhyke P , Munkkivuori ja Niemenmäki asukaspysäköintipaikat

Vyöhyke M , Etelä-Haaga ja Kivihaka asukaspysäköintipaikat  

JAA