Suunnitelmavahdin viesti nähtävillä olevista suunnitelmista.

Suunnitelmavahti pitää ajan tasalla Helsingin kaupunkisuunnittelusta

11.03.2015 09:09

Helsingin kaupunkisuunnittelun seuraamiseen on avattu uusi palvelu – Suunnitelmavahti. Suunnitelmavahti lähettää sähköpostiin ilmoituksen, kun nähtäville tulee kaavoja tai liikennesuunnitelmia, joista voi kertoa mielipiteensä tai jättää muistutuksen.

Maksuttoman palvelun voi tilata osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmavahti. Palvelu on vielä testausvaiheessa, ja käyttäjiltä kerätään palautetta sen kehittämiseksi.

– Haluamme tarjota palvelun, jonka avulla on helppo seurata, mitä Helsinkiin suunnitellaan. Tavoitteena on, että mahdollisimman monet kaupunkilaiset saavat tiedon suunnitteluhankkeista silloin, kun on otollisin hetki vaikuttaa niiden sisältöön, sanoo viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Suunnitelmavahdin avulla voi seurata asema- ja yleiskaavojen sekä merkittävimpien liikennesuunnitelmien valmistelua. Useimmiten kaavan valmisteluun voi osallistua kaavoituksen alkaessa sekä luonnos- ja ehdotusvaiheissa.

Kaavat säätelevät kaupungin rakentamista. Niissä määritellään, minne esimerkiksi asuinalueet, työpaikat, viheralueet ja liikenne sijoittuvat kaupungissa ja kuinka korkeaa ja tiivistä rakentaminen eri alueilla voi olla. Liikennesuunnitelmissa esitetään, miten katutila jaetaan eri liikennemuotojen – kuten autojen, kävelijöiden ja pyöräilijöiden – kesken.

Kaupunkisuunnittelua voi seurata myös kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/ksv sekä sosiaalisessa mediassa.

Lisää aiheesta
Tilaa Suunnitelmavahti
Helsinki suunnittelee: Facebook, Twitter, YouTube
Kaavoitus
Liikennesuunnittelu

JAA