Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Katunäkymä Pikku Huopalahden pohjoisosasta. Kuva: Serum Arkkitehdit.

Pikku Huopalahteen asuntoja 2 000 asukkaalle

Pikku Huopalahden pohjoisosaan esitetään uusia asuinkerrostaloja noin 2 000 asukkaalle. Kaupunkisuunnittelulautakunta saa alueen kaavaluonnoksen käsiteltäväkseen tiistaina 8. maaliskuuta.

Mannerheimintien ja Vihdintien kulmauksessa sijaitsevan alueen nykyiset rakennukset purettaisiin asuntorakentamisen tieltä. Talojen kivijalkoihin tulisi tiloja palveluille ja liiketoiminnalle. Alueelle on suunniteltu muun muassa päivittäistavarakauppa ja päiväkoti.

Suunnitelmassa rakentaminen on sijoitettu seitsemään viisikulmaiseen kortteliin, ja niiden kulmiin muodostuu pieniä aukioita. Kortteleissa on vaihtelevasti erikorkuisia ja erityyppisiä taloja. Pääosin talot ovat alueen sisällä 5–7-kerroksisia ja Mannerheimintien ja Vihdintien varressa 8-kerroksisia. Kortteleiden kulmissa on korkeimmillaan 14-kerroksisia tornitaloja.

Alueen eteläosaan jäisi metsäinen puistoalue, ja keskiosaan rakennettaisiin puisto. Haaganpuron ympäristöön alueen luoteisnurkkaan tulisi kosteikkoalue, jossa voidaan viivyttää sade- ja sulamisvesiä.

Alueella nykyisin sijaitseva oikeus- ja hammaslääketieteellinen toiminta on siirtymässä muualle. Rakennuksille ei ole löytynyt muita käyttäjiä, ja niiden muuttaminen asunnoiksi olisi kannattamatonta.

Kaavaluonnoksesta työstetään varsinainen kaavaehdotus yhdessä alueen maanomistajien kanssa. Tavoitteena on, että ehdotus esitellään kaupunkisuunnittelulautakunnalle vuonna 2017. Lopullisesti kaavamuutoksesta päättää kaupunginvaltuusto.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista >>

JAA