Suoraan sisältöön
Etusivu
               SVENSKA | Muut kielet ▼
A A A

Susanna Mälkki jatkaa Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki jatkaa tehtävässään ainakin kevääseen 2021. Syksyllä 2016 alkaneen kolmivuotiseen sopimukseen sisältynyt kahden vuoden jatko-optio otetaan käyttöön.

Intendentti Gita Kadambi kertoo olevansa tyytyväinen, että orkesteri ja sen ylikapellimestari voivat jo tässä vaiheessa jatkaa pitkäjänteistä suunnittelua mielenkiintoisten projektien parissa.

Helsingin kaupunginorkesterin ja Susanna Mälkin erittäin hyvin alkanut yhteistyö saa nyt luontevan jatkon kahdeksi kaudeksi. Ylikapellimestarimme ura on kansainvälisesti kovassa nousukiidossa ja yhteistyön hedelmistä pääsee kotimainenkin yleisö nauttimaan yhdessä kaupunginorkesterin kanssa, Kadambi sanoo.

Ylikapellimestari Susanna Mälkki sanoo odottavansa tulevilta vuosilta paljon:

Olen todella iloinen voidessamme nyt suunnitella orkesterin kanssa yhteistä matkaa edelleen - niin konsertteja, kiertueita kuin levytyksiäkin. Ohjelmiston rikkaus ja tiivis tiimityö tarjoavat suurenmoiset edellytykset jatkuvaan hienostuneeseen ja syväluotaavaan taiteen tekemiseen.

Mälkki on johtanut maailman parhaita orkestereita, kuten kaikkia USA:n Big Five -orkestereita, Amsterdamin Concertgebouw’ta, Berliinin filharmonikkoja ja Lontoon sinfoniaorkesteria sekä vieraillut oopperataloissa aina New Yorkin Metropolitanista ja Pariisin oopperasta Milanon La Scalaan. Kaudella 2017–2018 Mälkki debytoi Wienin valtionoopperassa. Syksyllä 2017 hän aloitti Los Angelesin filharmonikoiden päävierailijana. Musical America -lehti valitsi Mälkin vuoden kapellimestariksi 2017.

Tällä kaudella Helsingin kaupunginorkesteri keskittyy germaanisen kulttuuriperinnön suuriin säveltäjiin ja mielenkiintoisimpiin uudistajiin. Jos ranskalaisen musiikin tunnusmerkkeinä ovat värikylläisyys, aistikkuun ja hetkellisen lumon vangitseminen, kuuluu germaanisuudessa eeppisyys ja pitkän linjan tarinankerronnan perinne.

Jo 135 vuotta yhtäjaksoisesti toiminutta kaupunginorkesteria Mälkki pitää osana Helsingin identiteettiä.

Meidän orkesterimme on olemassa siksi, että yleisö saisi kuulla elävänä näitä teoksia. Musiikki on kirjoitettu soivaksi. On tärkeää, että meillä on täällä erinomainen orkesteri, joka tarjoaa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa taidekokemuksia kaikille. Yhteinen kuuntelukokemus on suuri elämys. Olisi sääli, jos musiikkia olisi kuunneltavissa vain äänilevyltä. Vaikka yleisö istuu paikallaan, se ei missään nimessä tarkoita passiivisuutta. Sekä muusikot että yleisö osallistuvat esitykseen yhdessä.

Torstaina 12. lokakuuta Susanna Mälkki johtaa Helsingin kaupunginorkesterin konserttia, jossa kuullaan Richard Straussin Oboekonsertto D-duuri, Erik Bergmanin Aubade sekä Straussin Ruusuritari. Solistina esiintyy Alexei Ogrintchouk. Konsertti lähetetään Musiikkitalolta suorana kello 18.30 alkaen Helsinki-kanavalla.  

Lisää aiheesta
HKO
Liput: Ticketmaster Suomi: 36.00-7.00 €  

JAA