HUSLAB-Tullinpuomin aulasta löytyy paljon pokkareita.

HUSLAB-Tullinpuomiin pop up -kirjasto

02.03.2017 13:53

HUSLAB-Tullinpuomin palvelupisteen aulassa käynnistyi keskiviikkona 1.3.2017 kahden kuukauden pop up -kirjastopistekokeilu. Kokeilun tarkoituksena on lisätä asiakasviihtyvyyttä ja tuoda kirjaston palvelut sekä aineisto lähelle kaupunkilaisten arkea. Kokeilu on HUSLAB-Tullinpuomin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteinen.

Idea kokeiluun saatiin HUSLAB-Tullinpuomin henkilökunnalta, joka oli vieraillut Korjaamon minikirjastossa. Minikirjasto palveli töölöläisiä Töölön kirjaston remontin ajan.

HUSLAB-Tullinpuomissa vierailee päivittäin satoja asiakkaita kaikista ikäryhmistä. Osalla asiakkaista ei ole varattua aikaa, jolloin jonotusajan pituus on epävarma. Asiakaskunnan laajuuden ja jonotusajan vuoksi Tullinpuomi on oiva paikka kokeilulle.

Pop up -kirjasto sisältää kolme pistettä. Pääaulasta löytyy pokkaritorni sekä lehtiä, joita asiakkaat voivat halutessaan ottaa kotiin mukaan. Kirjojen ja lehtien kansiin on liimattu tarroja, joista pokkarit- ja poistolehdet tunnistaa.

Lastenosastolle on sijoitettu kirjakärryllinen lastenkirjoja ja B-puolen odotusaulassa on aikuisille tietokirjoja sekä kaunokirjallisuutta. Aineistot ovat käsikirjastomateriaaleja. Ne ovat vapaasti luettavissa odotustiloissa, mutta niitä ei voi lainata tai ottaa mukaan.


Kokeilu kestää huhtikuun loppuun asti. Jos se todetaan toimivaksi, voidaan vastaavia pisteitä toteuttaa resurssien mukaan muissa vastaavissa paikoissa, joissa kirjasto pääsee lähelle kaupunkilaista.

HUSLAB-Tullinpuomi palvelee laboratorion aukiolojen mukaan osoitteessa Topeliuksenkatu 32, 00290 Helsinki.

 

 

JAA