Yritystä Stadiin -tapahtumassa puhuvat muun muassa Andrei Koivumäki, Anne Kukkohovi ja Henkka Hyppönen. (Kuvalähde: Helsingin Yrittäjät)

Kaupungin yritysluotsit ja NewCo Helsinki mukana Yritystä Stadiin -tapahtumassa

Helsingin Yrittäjien pääsymaksuton Yritystä Stadiin -tapahtuma järjestetään tiistaina 14. toukokuuta Bio Rexissä Helsingin sydämessä. Tapahtuma tarjoaa ideoita ja inspiraatiota yrittäjyyteen sekä tutustuttaa yrittäjää erilaisiin kumppaneihin. Puhujina kuullaan muun muassa Henkka Hyppöstä, Anne Kukkohovia, Andrei Koivumäkeä, Minna Huotilaista ja Miia Paakkasta.

Paikan päällä voi jututtaa myös Helsingin kaupungin yritysluotseja, yrityskoordinaattoreita sekä yritysneuvonnan ja -kasvun keskus NewCo Helsingin väkeä.

”Tavoitteenamme on Yritystä Stadiin -tapahtumassa kohdata erityisesti pk-yrityksiä ja tehdä kaupungin monipuolisia yrityspalveluita tunnetuksi”, kertoo yritysluotsi Suvi Tuiskunen.

Helsinki palvelee yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia monin tavoin

Yritysluotsi-toiminta on kaupungin uusin yrityksille kohdennettu palvelumuoto. Yritysluotsit Heidi Lihr, Jukka-Pekka Tolvanen ja Suvi Tuiskunen aloittivat tehtävässään syksyllä 2018. 

Luotsit lisäävät kaupungin ja yritysten välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä jalkautuen eri puolille Helsinkiä, kartoittaen yritysten tarpeita ja etsien niihin ratkaisuja. Yritysluotsien avulla kaupunki saa tarkemman kuvan yritysten arjesta ja yritykset puolestaan löytävät helpommin kaupungin toimijoista oikeat yhteistyötahot. Työssään luotsit keskittyvät erityisesti yritysten fyysiseen toimintaympäristöön ja lupa-asioihin, työvoima- ja osaamistarpeisiin sekä alkuvaiheen yrittäjyyden ja yritysyhteistyön kehittämiseen.

”Opastamme yrittäjiä kaupungin palveluiden pariin toimialasta riippumatta. Lisäksi pyrimme edistämään alueellista elinvoimaisuutta yrittäjien välistä yhteistyötä kehittämällä”, Tuiskunen kertoo. 

Kaupunki auttaa yrityksiä myös löytämään tarpeisiin sopivaa työvoimaa. Elinkeino-osaston yrityskoordinaattorit Arja Kukkonen, Lasse Jekunen, Sami Rapp ja Tuulia Rauhala-Kaltio tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa palvellen yksityisen sektorin työnantajia henkilöstön rekrytoinnissa. Yrityskoordinaattorit myös etsivät jatkuvasti uusia työnantajia kaupungin kumppaniksi, jotta yritysten ja työnhakijoiden tarpeet kohtaisivat. Mahdollisuuksia tarjoutuu uusien työsuhteiden, työkokeilujen ja oppisopimusten muodossa. Lisäksi yrityskoordinaattorit järjestävät työnantajien kanssa erilaisia rekrytointitapahtumia ja kampanjoita sekä avustavat yrityksiä sopimusasioissa ja taloudellisten tukien hakemisessa. 

Yritysneuvonnan ja -kasvun keskus NewCo Helsingin yritysneuvojat puolestaan tukevat ja ohjaavat yrittäjäksi aikovia tavoitteenaan mahdollisimman monen uuden menestyvän yrityksen synnyttäminen Helsinkiin. Lisäksi NewCo Helsinki järjestää vuosittain yli 200 yrittäjille kohdennettua tapahtumaa useilla kielillä ja tekee yhteistyötä yrittäjien, kevytyrittäjien, startupien ja scaleupien kanssa. Palvelu on laatusertifioitu ja erittäin tuloksekas. Vuonna 2018 neuvonnan kautta sai alun 1 180 uutta helsinkiläistä yritystä.

”Kahden vuoden kuluttua perustamisesta noin 90 prosenttia neuvonnassamme olleista yrityksistä on edelleen toiminnassa ja viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Luvut ovat huomattavasti parempia kuin ilman neuvontaa perustettujen yritysten vastaavat”, NewCo Helsingin palvelupäällikkö Toivo Utso kertoo.
 
 
Lisätietoja

Yritystä Stadiin! -tapahtuma
Varaa paikkasi etukäteen, niin vältyt jonottamiselta tapahtumapaikalle saapuessa.
Aika: tiistai 14. toukokuuta 2019, kello 11–17.15
Paikka: Bio Rex, Mannerheimintie 22-24, Helsinki
Ei pääsymaksua
 
NewCo Helsinki
Yritysluotsit
Yrityskoordinaattorit