André Noël Chaker (kesk.) nappasi kainaloonsa tilaisuuden juontajat, yritysneuvojat Malina Pursiaisen ja Valentin Babitzinin. Kuva: Katriina Ylönen

Yrittämisen intohimoa NewCo YritysHelsingissä

Pakkasyön jälkeinen marraskuun aamu valkeni pilvipoutaisena, ja Ensi Linjan asfaltti Helsingissä kiilsi mustaa jäätä. Yrityslinnan ulko-ovi kävi kuitenkin tiuhaan tahtiin. Pian oli alkamassa NewCo YritysHelsingin, Helsingin Yrittäjien ja TE-palveluiden luotsaaman Yrittäjäverkon seitsemäs ja viimeinen tilaisuus tänä vuonna.

Tilaisuuden juonsivat Yrittäjäverkon perustajajäsen NewCo YritysHelsingin yritysneuvoja Malina Pursiainen yhdessä kollegansa Valentin Babitzinin kanssa suomeksi ja englanniksi.

Kannustusta yrittäjäuran alkutaipaleelle ja kokeneille konkareille

Kanadalaissyntyinen, jo kauan Suomessa vaikuttanut palkittu puhuja, yrittäjä ja kirjailija André Noël Chaker nauratti ja laulatti yleisöään – tarinoiden samalla vankkaa faktaa yrittäjyyden karikoista ja menestyksen avaimista. Oleellisinta on liikkeellä olo ja tunteen palo. Menestystä mielivän ei pidä juuttua Jumilompoloon – pysähtyneisyyden tilaan, jossa uudet ideat teilataan ja pelataan varman päälle.

Stephen Burges L.A.SHONE!!:sta kertoi oman yrittäjätarinansa. Nuoruuden unelma muusikon urasta toteutui kovalla työllä ja sitkeydellä. Yksi ihminen, oma äiti, riitti tukijoukoksi.

Molempien puhujien viesti oli, että kokeileminen, epäonnistuminen ja uudelleen nouseminen ovat yrittäjyyden ydintä.

Verkostoituminen yhtenä tavoitteena

Esitysten jälkeen verkostoiduttiin ohjatusti speed dating -tyyliin yhteensä kymmenen eri henkilön kanssa. Osallistujia oli kehotettu varaamaan mukaansa riittävä nippu käyntikortteja. Puheenporina täytti pian salin, kun yrittäjät leikkivät piirileikkiä ja kertoivat aina uudelle tuttavuudelle oman yrittäjätarinansa. Ohjatun hetken jälkeen suhteiden solmiminen jatkui vapaamuotoisesti.Ohjatussa verkostoitumisessa vaihdettiin käyntikortteja sekä kerrottiin oma ja kuunneltiin toisten yritystarinoita. Kuva: Katriina Ylönen

Jussa Lauhamaan oli houkutellut paikalle lupaavalta vaikuttaneet esitykset sekä mahdollisuus solmia suhteita. Kaverin kanssa perustettu yritys @FAIR tarjoaa tuloksekkaampaa messuosallistumista.

– Liitimme vastikään yrityksemme Helsingin Yrittäjiin. Tuoreelle yritykselle kaikki mahdollisuudet verkostoitua pitää hyödyntää, Lauhamaa tiesi.

Molemmat esitykset olivat hänen mielestään inspiroivia ja mahtavia. Juuri sellaisia, minkälaisia nuori yrittäjä kaipaakin.

– Innostavaa, energistä ja konkreettisia esimerkkejä siitä, miten jotkut ovat onnistuneet, epäonnistuneet ja jälleen taas onnistuneet!

Kaikkein voimakkaimmin molemmista esityksistä Lauhamaalle jäi mieleen, että intohimo omaa tekemistä kohtaan on ”se juttu”.

– Kun tunteen palo sykkii taustalla, mennään vaikka läpi harmaan kiven! Uskon tuohon hyvin vahvasti itsekin, Lauhamaa jakoi luennoitsijoiden viestin.

Lyhyessä verkostoitumishetkessä Jussa Lauhamaa ehti tehdä tuttavuutta potentiaalisten asiakkaiden mutta erityisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. Hänen mielestään tilaisuuden tähän osioon voisi varata enemmänkin aikaa.

– Olin ensimmäistä kertaa mukana ja olin positiivisesti yllättynyt, Lauhamaa kehui.

– Kiitos vain järjestäjille, oli mielettömän hyvä tilaisuus!Tulen ehdottomasti uudestaan, kun tilaisuudet keväällä jatkuvat.


NewCo YritysHelsinki


Teksti ja kuvat: Katriina Ylönen, StoryWORDS

JAA